Ustaz Kazim Perjelas Isu Ebit Lew | Netizen Puji Ucapan Ramadhan Sempoi Menteri Agama

Video Viral
Spread the love

Klik Disini Rahsia Buat Duit RM200K Santai Dari Rumah!

Klik Disini Rahsia Jutawan Automatik Ledak RM3000 Sehari!

67 thoughts on “Ustaz Kazim Perjelas Isu Ebit Lew | Netizen Puji Ucapan Ramadhan Sempoi Menteri Agama

  1. Assalamualaikum semua.. Sesiapa yg suka dengar kisah PARA SAHABAT NABI, boleh dengar di channel saya ya 😍 Jom sama2 kita dengar.. Maaf jika ada kekurangan ya..

    1. Bagus channel ni
      Mudah2an istiqamah

      youtube.com/watch?v=NiNfKpUBf8o

  2. 200% sy sokong ustaz Ebit Lew
    Kalau blh bagi sejuta like sy akan bagi sejuta like untuk ustaz Ebit

    1. Rasulullah SAW bersabda: “Barangsiapa yang ingin dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur, maka hendaklah ia menghubungkan silaturrahim” (Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim).” (Hadis Riwayat al-Baihaqi)…

  3. Betul tu ustaz kazim. Respect. Penjelasan yg baik. Biar di fahami pd yg iri hati.

  4. Saya orang indonesia kerja di brunai setiap jam istiraht saya selalu nonton vidio beliau ustadz ebiet mungkin seribu satu orang macam ustadz.
    Sangat menginspirasi banyak orang .semoga ustadz selalu dalam lindungan allah SWT Aamiin…

  5. Ustad ebit lew seorang yg berusaha..usahanya kerana Allah..so kekayaannya juga dri Allah..kenapa harus pertikai..

    1. @Yang Setia tu lah. Semakin dunia ni maju semakin kolot pemikiran manusia. Ustaz Ebit asalnya susah n sempit hidup. Bila Allah dh kurniakan rezeki yg sgt byk kpd beliau di mana salahnya beliau utk mmbntu. Bukan mnunjuk secara riak, mnunjuk supaya ramai org tau punyalah ramai rkyt kita ni susah. Sesape yg mlihat vdeo ustaz pasti akn terdorong utk sme mmbntu. Kn amal jariah namanya. Simple rule of life je. Tu pon sukr bg sstgh org nk fhm huhu

  6. Ustaz sy xpandai baca Al-Quran,sy Bodo ,saya x pernah semayang jumaat pun jarang jarang,tpi saya nk semayang kt masjid Sya rindu masjid,,saya takot munkin kesempatan solat masjid sudah tiada

    1. Klu x pernah baca better cari pengajar…ada yg buat servis ke rumah…saya pon camtu dlu …umur 25 baru terbuka hati nak blajar quran

    2. A.kum.. ustaz yg terbaik. membantu untuk yg memerlukan.. .. ALLAH Maha melihat ustaz..Ya.ALLAH kau mudah kan urusan ustaz kami..AMIN💖

    3. Carilh kwn2 yg niat nk bljr alquran .Cari kwn , klu brkerja carilh sekurangnya 10 org .Pakat2 .Lps tu cari seorg ustaz , bljr dr Iqra dulu kenal huruf .Wlpun lmbt tapi yg penting dpt bljr .Shara2 byr pd ustaz .Bljr l jm .Sekali / 2kali seminggu .Waktu lunch . Lama2 pndi nanti .Ikut peringkat .

  7. KEPADA SESIAPA YANG PERTIKAIKAN SEDEQAH SECARA ‘TERANG – TERANGAN’ JOM BACA DALIL DARI AL- QURAN & HADIS SAHIH.!!

    Allah berfirman: “Jika kamu menampakkan sedekah(mu), maka itu adalah baik sekali. Dan jika kamu menyembunyikannya dan kamu berikan kepada orang-orang fakir, maka menyembunyikan itu lebih baik bagimu. Dan Allah akan menghapuskan dari kamu sebagian kesalahan-kesalahanmu; dan Allah mengetahui apa yang kamu kerjakan.” (QS. Al-Baqarah: 271)

    Dari ayat di atas menyebutkan bahwa keduanya diperbolehkan, namun sedekah yang dilakukan sembunyi-sembunyi adalah lebih baik.

    Namun ada kalanya orang bersedekah dengan maksud agar orang lain ada yang mengikuti apa yang dilakukannya itu. Jadi dia bersedekah untuk memotivasi orang lain agar mau bersedekah pula. Tentu saja hal ini diperbolehkan. Sebab mengajak orang untukberbuat baik tidak hanya mendatangkan pahalabagi orang yang bersedekah, tetapi juga bagi orang yang memotivasinya.

    Rasulullah bersabda: “Barangsiapa memulai suatu sunnah yang baik dalam Islam, maka ia mendapatkan pahalanya dan pahala orang-orang yang mengikutinya.” (HR. Muslim)

    1. @My family Maaf. Mohon rujuk sumber berkaitan situasi baginda nabi menyuapkan yahudi, sebenarnya ianya hadis palsu. Terima kasih.

    2. Lantaklah nak riak ke, nak sombong ke, nak lihai ke, janji byk org dpt dibantu. Jgn layan, skrg byk org sakit jiwa

    3. Satukan dgn Hadis dan Sunnah Nabi saw yg ni “tangan kanan yg memberi tangan kiri pn tak tahu”..InshaAllah akan lebih jelas..
      Boleh nk abaikan Sunnah Hadis Nabi saw..guna ayat cara yg selain tu..tapi bersiaplah untuk mengalami salah faham fitnah dan teguran..sempurna nya mudah nya indah nya Islam jika berserta hikmah..
      Tiada kondem sesiapa moga semua termasuk saya dpt kebaikan Nya Alhamdulillah..

  8. Cara Ustaz Ebit Liew So Inspired Me every single things he did n the Way He Are…!
    Always Support UEL..❣

    1. Slmt berpuase semua saudata saudari ku…
      Kte jage dri kte n famili dr fitnah akhir zaman…
      Semoga ALLAH lindungi n Naungi kte pd hari yg tiada satu pun lindungan n Naungan melainkan dari ALLAH Subhanawataala…

  9. Manusia tak de hak langsung menuduh sesiape pun dalam dunia ini,Hanya Allah yg maha besar berkuasa .
    Jadi bagi mereka yg suke menuduh kan orang atau dengki orang lain.
    Berhenti lah semua perbuatan tu yg tidak manfaat kan ape ape atau sesiape pun.

    Mari lah semua umat umat ISLAM, Belajar dan amalkan lah system agama islam yg sempurna ini dengann bersungguh sungguh ( niat baik, ikhlas dan jujur).

    Sebab agama ISLAM adalah untuk semua kaum kaum dan juga semua ciptaan Allah.
    Agama islam tidak boleh masuk campur gan isu politic ,isu racist ,isu peribadi dan sebagainya…
    ISLAM senang dan indah, ISLAM untuk SEMUA.

  10. Aku bangga dengan Menteri agama yang baru nie,, Aku cuma rakyat biasa tapi aku tertarik dengan kata2 & ucapan dia,, Hope malaysia dan dunia dpt akhirkan pendemik covid19 tak lama lagi, tak sabar nak terawih,, Amin,, tiap kali aq solat aku doakn perkara nie,, makbulkan doa kami

  11. ustz ebit tolong org and sengaja tunjukkan kat sosmed bukan sbb dia brlagak or menunjuk, tapi dia nak mengajar ank² muda yg tengok apa yg dia buat, salah ke kita sebarkan kebaikan dan ajar org lain buat kbaikan? lainlah org tu otak senget memang la pikiran dia lain, tapi utk org yg berpikiran positif bila dia tengok ustz ni buat bende baik dia akan ambil ikhtibar dan jadikan pengajaran utk tolong org yg susah biar kita sma² rasa nikmat, tempat sosmed ni adlah lebih baik utk kita sebar kan benda2 baik cenggini darpd ko tunjuk tiktok gelek bigo smua tu kan menjurus ke arah maksiat san menyesatkan pikiran ank muda yg tengok, haaa kan bagus klau kita tengok org buat benda baik mcm ni, kita pun terinspirasi utk buat camni , niat ustz ni baik, dan jangan kita salah artikan dengan cara dia , dia cuma nak menginspirasikan dan mengajar ank muda lain lah Dato Alif syukri tu🤣🤣🤣

  12. Kelakar pula saya rasa bila ada pihak tanya mana datang duit ustaz Ebit Lew beli kereta mewah. Untuk makluman semua, Ustaz Ebit Lew telah lama memakai kereta mewah semenjak saya kenal beliau tahun 2015. Pada tahun itu beliau telah pun memiliki beberapa kereta mewah termasuklah Toyota Vellfire berwarna Ungu yang sering dipakai oleh beliau ketika ke ceramah2nya. Dan saya juga merangkap pembantu a.k.a driver a.k.a penceramah bersama di dalam training korporat. Semua tu hasil perniagaan beliau di dalam bisnes training motivasi, coffee house dan juga butik pakaian. Sebab tu di dalam facebook saya semalam saya kongsikan kisah benar tentang ustaz Ebit Lew sebagai sahabat yang menjelajah seluruh Malaysia bersama beliau selama 2 tahun (2015-2016)… Semua perbelanjaan yang disumbangkan beliau guna dengan baik melalui pembelian keperluan asas makanan dan alatan.

    1. malaysia ni susah sikit , org senang sikit dengki, sakit mata , mula persoal mana dtg duit lah ape, org susah diketawa di perli malas -.- sbb tu nak berjaya jgn dengar ckp org keliling.

    2. @Angel Mike taken. smua org Ada sifat dengki lah, x Kira bangsa atau suku kaum . That’s why Kita Ada akal, apa yg lbi baik utk Kita Dan x merugikan org lain, Tu Lha yg ptut Kita buat… Smua nya t pulang dgn Kita, sama Ada nak jd pendengki atau tidak.

    3. Kat malaysia ni org suka judge pakaian zahir. Kalau nak pakai kereta mewah kena pakai smart, coat bagai, baru org respek dan kagum. Kalau pakai mcm pengemis, tp pakai kereta bentley, orang cakap scammer n macam2 fitnah lagi la. Kalau pakai coat tapi naik basikal plak orang kata gila. Kdg2 dah pegi jumpa tuan punya diri, tanya depan2 hal sebenar, dah dpt jawapan, punnnn…still tak percaya n sambung fitnah.

      Ape ke bodoh. Anjay. Minda kelas ketiga. Rasa nak pindah Switzerland.

      #europelifestyle #backpack #typicalmalaysia #europeanthinking #cool

  13. Nak tengok drama melayu yg sarat dgn realiti hidup di ceruk2 dan kehidupan sebenar masyarakat miskin mmg tak bakal jumpa di tv.Apabila melihat sendiri ustaz Ebit boleh sampai ke ceruk mana semua tu sgt menginsafkan,betapa kita ni selalu komplen..bilik kecil,rumah sempit,kipas saja xde aircond,tandas busuk..Jangan lupa ada orang yg tiada rumah.Kalau kita kata x de kasut..ada org tu x de kaki pun.Moral kpd video ustas Ebit kan banyak,agar kita saling hormat menghormati sesama manusia,sebarkan kasih sayang,mendekati insan yg memerlukan bantuan dan panduan hidup,itulah cara halus berdakwah.Ustaz Ebit tidak malu duduk di lantai yg munkin tercemar najis atau menyelurusi lorong yg penuh anjing..org berilmu yg sebenarnya ialah org yg tahu menyelesaikan pelbagai masalah.Lelaki yg hebat ialah org yg kurang bercakap tapi lebih melakukan dgn perbuatan,
    Selalu merendah diri dan menyerahkan dirinya kpd Allah.Selamat berjaya dr dunia hingga ke akhirat kelak ustaz Ebit Liew.

    1. Yup betul to ni x dew drama Melayu skang..kebanyakan yg duduk kampung hidup biasa2 xdew duit nk tanggung kos ubat.keje cuma jahit baju..tp rumah kampung batu siap ada aircond bukan to pakai iPhone 11.belajar kt kolej Swasta pulak to.pastu mesti Ada syarikat sendiri.sebab to lah drama melayu skang langsung x dew org igat..bila dah hbs cerita to.

  14. Cukup Allah melindungi Ustaz Ebit yg membuat ibadah yg baik memberi bantuan pd org2 yg memerlukan ..kita kena ingat, salah satu perkara yg berterusan Allah bg pahala walaupun kita dah meninggal dunia adalah perkara2 yg memberi manafaat yg kita beri pd hamba Allah …Hablul minas…bg yg suka mencari salah atau menghina Ustaz Ebit, biar lah Allah yg balas..

  15. Ustaz EBIT LIEW…
    You terbaiklah…
    Jangan pedulikan manusia yang iri hati…
    Teruskan usaha yang baik dan murni…
    You is the best muslim…

    1. Betul tu wak.kdg2 perasaan hasad ni bukan ada pd org biasa saja.,bah kan dikalangan ustaz juga ada..kita manusia biasa..

    2. Orang2 kita apa nak jadi kan mesti aja ada nak denki2 sama orang dia buat baik pun kita tak suka kan yang tak suka ustas pula kan macam mana lahnegeri kita nak aman kan buat baik salah buat jahat tak salah kan mapus lah ini macam patut lah negeri kitavirus dtg kan ustas kacang itu kalau pandai balik lah negeri kita jgn cakap banyak di you tube aja tolong lah orang2 sudah susah kan kau sediri lari kuat2 di luar negeri habis kau nak sebuk pasal ustas lain bikin kau ingat duduk luar negeri aja jadi ustas kah amin pun belum tentu boleh jadi ustas di negeri kita pun kan baru ketajaan hantar kau dah jadi ini macam kan apa nak jadi ini ustas yang makan kacang suna nabi aja kau itu bukan nabi pun kau suna apa buat baik salah kan apa lagi suna nak pakai kan tak payah pakai suna2 pakai otak lagi bagus amin

  16. Kdg2 aku pelik,kat kampung aku ni ada 1 pakcik yg alim dan warak…sepanjang aku lalu depan rmh dia ni,kalau aku nampak,aku selalu senyum dan tegur pd dia…tp dia buat tak tau dan tunjuk muka cengil…padahal ada 1 india yg keje security lalu depan rmh aku,selalu angkat tangan dan tegur aku,dan tanya ape kabar…aku pelik org yg alim sembahyang tak tinggal,selalu gi masjid tp dgn org lain tunjuk sombong diri…jgnlah menghukum org lain dan menilai dari segi penampilan…maaf topik cerita aku lari tajuk,cume point cerita aku ni,aku nak bgtau yg orang alim ni rase diri mereka ni bagus dan rase bangga dan memandang rendah pd org lain…sama mcm kes ustat ebit lew ni…aku simpati pada beliau…ustat yg lain menuduh dan memandang serong pada ustat ebiy lew…moga allah melindungi ustat ebit lew…

  17. Saya tak pandai baca AlQuran tapi saya sedang belajar. Doakan usaha saya dimudahkan..✌😊🙏

    1. cantik sayang. no worry..kjp lagi jadi sarikandi Qariah ya.. inshaa’Allah

  18. USTAZ KAZIM is a nice USTAZ humble, beriman, friendly, kelakar, caring dan loving. Saya realy suka tengok dan dengar dia bagi cheramah make us happy USTAZ ne joker type but 👍👍👍. USTAZ KAZIM USTAZ yang joker type bila dia bagi cheramah klaker benar dan make us gelak . Anyway selamat BERPUASA USTAZ moga2 dipermudahkan segala urusan USTAZ berjalan dengan lancar dan success, panjangkan umor, sehat2, di murahkan rezeki,sentiasa bertambah2 AMINnnnn! 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Comments are closed.