41 thoughts on “Terkejut Dengan Kenyataan Isu Bendera Putih, Ini Kata Kata Dato Hattan

  1. Rezki kita berbeza, tukang kayu nk jd peniaga dg tiba2 eh bkn senang, penoreh getah nk jual ikan eh bkn senang, nk tukar kerjaya bagai bidan terjun bkn boleh di buat2. Jd hormatilah sesama Kita, klu ada lebih hulurkan lah insyaAllah ada kebaikannya wallahualam.

    1. Betul tu… Org yg memang X pandai masak, tiba2 nk berniaga nasi lemak, memang susah… berniaga makanan ni kena la pandai masak…

    2. Setuju..rezeki Allah yg tentukan.
      Moto aku tak bole start dh seminggu.. bengkel moto tutup pkp ni, ermmm….😥
      Nk salah kan sape ntah la

    3. @little diana pandai masak kena ada ilmu bisnes juga, klo tak mmg tak balik modal atau terlebih cekik darah harga yahudi

  2. Org jutawan ni xberapa terkesan sebab duit dia cukup belanja lagi 5-6thn. Mcm rakyat marhain ni betul2 terkesan dgn keadaan Pendamic covid. Bukan malas…Kita tak pernah terfikir 1 day akan datang satu jenis virus yg melumpuhkan ekonomi dunia termasuk lah rezeki Kita..itu lah Corona virus. Kita hanya mampu berdoa semoga segeralah hilang nya virus ni dari muka bumi…Aamiin

    1. GUNUNG KALAU DI TARAH RATA tw… Ni kan pula harta,,, akan jadi rebutan.. Kita Sama-sama tengok 1 hari nanti…

  3. Setuju sgt Dato… Terimakasih mewakili rakyat yg tersinggung dgn komen Dato V tu. Jgn sombong, rezeki tu milik Allah, bila2 Dia blh tarik…

  4. Waktu macam ni la kita nak lihat sifat kemanusiaan dalam diri seseorang. Yang berharta apa salahnya kongsi rezeki insyaallah lagi banyak kita bagi lagi banyak kita terima.

  5. Esok2 Allah ambil balik kekayaan & kemewahan baru dia tau langit tinggi rendah. Mmg riak & angkuh, beringatlah, langit x selalu cerah.

  6. Suka lg Sharnaaz Ahmad..sambil sounds sambil amik inisiatif bagi bantuan…xdelahh dok melalak saja semua org xbetoii

  7. terbaik datuk.bercakaplah kebenaran walaupun pahit.semoga allah menpermudahkan urusan datuk di dunia dan ahkirat..buat datuk hattan legenda.

  8. Terpikir Dan tertanya-tanya, kalau semua jadi peniaga siapa jadi pembeli? Tak semua ade kemahiran yg sama utk berniaga. Mmg betul skrg ade coaching la, kelas bisnes online la tapi tak semua jugak ade minat nak berniaga. Kalau mcm tu, takde lah workshop, takde lah barber shop dll.

  9. Sabar,redho je lah, Allah SWT nk kita blk kpd ugama,itu yg pasti, berdoa byk2,.moga Allah SWT selamatkan kita dr semua fitnah yg terjadi ini

  10. Aslmkum btul tu Dato’ Sya ni dah tak bekerja dekat 5 bulan cari kerja security pun susah nasib lah ada KWSP ni pun tgu i citra Dato’ senang je org tu ckp kita pemalas

    1. Derita yg abg tanggung tu ramai rkyat malaysia yg terasa..tetapi haramjadah sekor nie dye kaya raya sbb tu laa dye mnghina rkyat.cma laa rmai² hina dye mcm mne dye rase yea??kite hina anak beranak dye apew perasaan dye rse..betol² mnyamapah tgok binatang mcm nie..x perlu di hormat pown org mcm nie..

    2. Alhamdulillah msh ade kwsp, kesian hat org yg xde kwsp, moga Allah beri rezeki untuk mereka.

  11. Yg kaya patut bersyukur kerana ada bendera putih utk saham di akhirat. Bantulah mereka kerena mereka pasang utk tanggungan mereka sebenarnya.

  12. Terbaik ni individu yang betul2 faham situasi sebenar buat masa ni sebab tu orang dari dulu sampai skrg RESPECT NGN dye ni sebab dapat BEGELAR DATO HATTAN
    bukan cm nenek tu

  13. Seseorg jd kaya bkn sbb dia kerja keras,rajin,pndai berniaga..tp sbb Allah swt dh pilih dia mnjd kaya..bila mnjd kaya jgn lh sesekali skit pun angkuh..lg kaya lg merendah Diri,beramal..

  14. JOM RAKYAT MALAYSIA KITA MOHON AGAR DSV MEMBUAT PERMOHONAN MAAF SECARA TERBUKA
    DSV BUKAN SAJA DH MENYINGGUNG DAN MENGHINA RAKYAT YG MENGGANTUNG BENDERA PUTIH TP SELURUH RAKYAT MALAYSIA

  15. Dan ia tidak menggalakkan untuk memberi makanan yang berhak diterima oleh orang miskin. Ayat 3 – Surah Al-Ma’un. 😢😢😢

Leave a Reply to Zamira Syasyah ahmad Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *