Selamba Panggil YDP Agong ENCIK, Tengok Apa Reaksi Sultan Abdullah

Video Viral
Spread the love

Klik Disini Rahsia Buat Duit RM200K Santai Dari Rumah!

Klik Disini Rahsia Jutawan Automatik Ledak RM3000 Sehari!

72 thoughts on “Selamba Panggil YDP Agong ENCIK, Tengok Apa Reaksi Sultan Abdullah

    1. @WR 245G gila ke apa panggil woi aku rasa klu india tu panggil tuanku tu woi dh lama dh lekat lima jari kat muka dia

    1. @Adzha Nariman ntah nya, jadah apa not big issue, kena kenal la AGONG ! klw boss kau kat pejabat pon kau panggil boss.

    2. It’s like call Queen Elizabeth with ma’am. Does it sound proper to u? 😂 Come on,,, we Merdeka 63 years ago. Still don’t know common thing… Every country has their own formal adress Your Majesty, Jeonha, Bixia, Tennō heika / saikō keigo…. 😑

  1. pemilik kenderaan pun hormat dan merendah diri juga kat YDP cuma dia tak tahu siapa YDP dan status sebenar YDP tapi pemilik “saya encik” beri hormat juga cuma dia tak tahu protokol.

  2. Ak jmpe sultan slgor pon ttbe nervous. Ttbe dia suruh ak masuk lift. Ak pon terus masuk. Sultan okey senyum jer. Hehee

  3. Our King is a real caring and humble person.
    Not everyone know how to call the highness in a word. As long as a citizen we are polite enough to call a person ‘Encik’.
    A Big Salute to the king .

    1. @A Tengku tak smua kaum cina india tu tak fasih,tgk brother dlm video ni,dia india tapi fasih dia ckp melayu,dn bukankah mmg wajib mengajar dlm bm even skolh vernakular,xdinafikan ada yg guna english masa mengajar ,yg tak guna bm masa mengajar tulah yg ptut kita perbetulkan,bukn nk hapuskan skolah dorg

    2. @Rambo Terminator Kat mana2 negara, benda yang pelik kalau generasi kedua dan seterusnya tak fasih bahasa utama sesebuah negara tersebut.

    3. @A Tengku mcm kat Singapore?yg national language dia bhsa melayu?kt sana brpa byk yg tak blh betutur bhsa melayu,klau non malay xpa yg ni melayu pun susah,di malaysia pun makin ramai dah melayu yg tak fasih bm,itu membuktikan education system kita lemah,ptut menteri pendidikan pndang serius prkara ni,takde kaitan pun dgn sekolh vernakular,guru² dia ptut diperbetulkn

    4. @Rambo Terminator National language and de facto language adalah dua perkara berbeza. Di New Zealand, bahasa rasmi ialah Maori.

  4. ye la, takkan dah cakap nak kene bantai pulak. “Hey hey, i am the king of malaysia you know” noo laa. Semua sultan humble

    1. @Azli Razli kalo melayu mybe ade di ajr org tua cr nk ckp ngn agong…blh la ckp xkene kat kt….tlgla jage malaysia ni sesama n hormat mnghormati….xslh pun.

    2. @Adira Mdnor dia duduk negara mane ?? Kau tau kan asal usul dia . Ni agong bro , ketua negara .

  5. Encik itu untuk bodyguard, lepas tu dia panggil “Ya Tuanku” untuk YDP. Korang ni tak ada apa nak tipu untuk ambil perhatian

  6. *Sultan when called “Encik”: Santai.. Ok je

    *Dato/datin/tan sri yg baru setahun jagung dapat pangkat bila dipangil encik/puan: U hormat sikit eh, I ni datin tau *TRIGGERED!!!

  7. He is not our Rasul. So should be no problem call him “ENCIK”. Even our Nabi Muhammad adalah makhluk Allah yang tercinta. But still he is humble person

  8. Penggunaan ‘SAYA’ dan ‘ENCIK’ sudah cukup baik keluar dari mulut Uncle India tersebut. TAHNIAH UNCLE.
    Bahasa Jiwa Bangsa Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *