“Sape bos sini? ” Tengku Hassanal Shah | Daulat Tuanku

Video Viral
Spread the love

Klik Disini Rahsia Buat Duit RM200K Santai Dari Rumah!

Klik Disini Rahsia Jutawan Automatik Ledak RM3000 Sehari!

50 thoughts on ““Sape bos sini? ” Tengku Hassanal Shah | Daulat Tuanku

  1. prnh jugak aq dgr dri mulut org mlayu sndiri kata raja mlayu mkn gaji skitnya lh hati…….dia x thu rja mlyu nilh yg jaga keistimewaan org mlayu…klo xde merempat lh kita dkt tanah kita sndiri

    1. @Mrs Din Kalau betul2 pegang konsep “kalau tak dgr2 apa2, xberani nak cakap”

      Kena pegang betul2 la dlm semua perkara. Tak boleh double standard mcm

      1. Tak dgr Raja2 Melayu buat apa2 = Buat tuduhan dorg tak buat apa2
      2. Tak dgr LGE buat apa2 = Tak berani komen sbb xde bukti

      Ni namanya “Bias”

    2. @Ahmad Fatihi betul, sy pun xpernah jumpa dalil yg MEMBENARKAN pemerintahan berdasarkan warisan…

      Tapi sy pun xpernah jumpa dalil yg MENGHARAMKAN pemerintahan berdasarkan warisan jgk…

      So mungkin perlu refer dalil yg boleh dikiaskan…

      Ada tahu mana2 dalil yg mcm tu? Kongsi la

    3. @Shaz bias hanya terjadi bila dah dengar 2 pihak tapi memilih 1 pihak.

      Saya hanya memilih untuk tidak menjadikan percakapan sesuatu fitnah.

      Bila orang kata tak dengar apa2, bukan tak dengar betul2, kadang2 dengar tapi dari pihak ke 3,ke 9 ke 100. Takut tak sahih.

      Contoh situasi: senang nak beli pangkat dari Pahang. Kadang saya tak berani nak cakap. Kalau orng komen pun saya diam. Sebab tak de bukti yg sahih depan mata saya yg perkara ni betul.

      2) kaki tangan kerajaan makan suap bagi kebenaran hutan simpan diceroboh. Tak berani nak cakap. Sebab tak de bukti sahih betul ke kakitangan kerajaan, ataukah hanya ikut perintah orang atasan.

    4. Cuba tengok youtube studions production tentang sejarah raja raja. Baru tahu masa tu kita hidup sekarang siapa dulu yang menjaga tanah yang kita pijak sekarang ni. Sampai bertumpah darah, lari sana sini. Yang lahabau nya pengkhianat akhirnya belot pada raja2 islam dulu. Raja raja melayu dulu pun kuat dengan ajaran islam. Tak mustahil lah kita sekarang ni waris dari mereka mereka semua. Semoga Allah merahmati kita semua. Amin 🤲🏽

  2. Yaallah segak nya tengku.. semoga tengku dilindungi allah dari segala gejala2 yg tidak baik.. tapi kenapa tengku tak pakai mask

    1. Kau memang gatal tak boleh tengok jantan handsome mula lah SAKA kau naik megernyam iye ulat naik daun hawau…🤭🤭🤭🤭🤫🤫memuji sikit2 hawau.

    1. budaya sedekah yg baginda tunku Hasanal amalkan ni budaya sejak Almarhum Nenda Sultan Haji Ahmad lagi…alhamdulillah syukur ada pewaris…org Pekan akan ingat Nenda ini.

    2. Dahlah handsome….humble dan pemurah pulak dgn bebudak….semoga dlm peliharaan Allah …

  3. Daulat Tuanku, semoga Allah lanjutkan usia Tuanku dan saya doakan semoga menjadi pemerintah yang adil dan sentiasa saksama menyantuni rakyat jelata, Amin ya Rabb…

  4. Alhamdulillah, teruskan berbuat kebaikan 👍. semoga Tengku Hassanal sentiasa dalam lindungan rahmat dan kasih sayang Allah☝dan ceria bahagia selaluuu .. Aamiin Ya Allah Ya Mujib..🙏💙💙🕊🕊

  5. kisah ni ramai orang tak tahu.. Ada satu kedai tu dia kedai restoran tepi jalan je.. Kedai tu seberangnya masjid.. Aku rasa org sini yg mana tahu dia tahu kedai ni… Takde keistimewaan apa kedai ni, nak kata lawa taklah lawa, sedap memang sedap tapi apa sangat nak dibandingkan hidangan diraja.. Tp Tengku Mahkota Pahang boleh datang singgah makan di situ sebab baginda selalu perasan setiap kali lalu jalan situ, pasti orang kedai ni semua melambai ke arah baginda. Jadi satu hari baginda buat surprise datang sana, terketar makcik tu nak ambik Order..😂😂😂 cite ni aku dgr sendiri dr tuan empunya kedai

    1. @Naelah Zawawi hahahah gampang nya tu green ke red numbers? Klau ada green acaner nak pm adehh

    2. Tu penarik rezki..kau jgn nk gelak2.klu bkn sebab bdk tu 2 bradik,xviral video ni ko Tau?semoga semua yg ada dlm video ni dlm peliharaan Allah terutama Tuanku..patik bangga jadi rakyat pahang

    3. @mohdjamili temin apaaaaaaa… Kenapa marah akuuuu huwaaaaaa 😭😭 aku nak cakap budak tu comel ja hm

    4. @Aina Syaheerah Loveyourself Albinisme atau albino adalah kelainan genetik yang ditandai dengan berkurangnya produksi melanin (pigmen yang memberi warna pada kulit, rambut dan mata) sepenuhnya atau sebagian.

      Sebagai hasilnya, orang dengan albinisme atau yang sering disebut orang albino memiliki rambut, kulit, dan mata dengan warna yang terang atau tidak berwarna.

  6. Alhamdullilah Tengku menunjukkan contoh tauladan yg mulia seperti ayahandanya. Bangga mempunyai raja yg pemurah dan penyayang. Daulat tuanku.

  7. He leads by example. Malaysian politicians can learn humbleness and humility from him. Long live the Crown Prince! InsyAllah.

  8. Walau saya bukan rakyat Pahang tapi saya seruju … sultan berjiwa rakyat seperti datuk tuanku juga…. Semasa saya belajar d pekan dan kuantan dahulu sering tgk sultan drv sendirian tanpa body guard. Kalu xsilap.. Sultan pahang mmg antara sultan bjiwa rakyat. Syabass Daulat Tuanku…..

  9. Tuanku: Sape boss sini?

    Owner gerai: Tuanku lah yg boss disini😅

    Tuanku: Ye tak ye juga ea?

    Hhahaha

  10. Kerabat2 diraja semua baik2. ramah. Humble. Alhamdulillah.. yg pelik pak2 menteri yg pangkat pon dari rakyat tu belagak. Org kene bencana perlukan bantuan. Mne de diorg turun padang. That y Allah xlahir kn mereka sebagai keturunan raja.

    1. Raja2 melayu sekarang semua berjaya menarik hati rakyat..Tu yg sepatut Myer..bukan macam Pak menteri..belagak macam Dari kayangan..elok sistem diraja jer yg amik alih kerajaan ..

    2. Yeap betol..yea add satu tempat sekampung berlagak,baru ajkk, baru ketua…jgn perasaan nk jadi pemimpin,, jika hati busuk…balasan dari Allah menanti

Leave a Reply to diri axoe Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *