Phone Android Sampah! Pakai iPhone Baru Ada Gaya…

Tekno Viral
Spread the love

 

Rahsia Dalaman Bagaimana Saya Menjana RM500K Dari Rumah

 

Langkah Demi Langkah Surirumah Buat Duit Dari Rumah RM500 Sehari

 

Teknik Rahsia Saya Mengumpul 100,000 Secara Automatik – KLIK

 

Siapa Lagi Nak Buat Duit Tepi RM1000 Seminggu Tanpa Bekerja

 

7 Rahsia Jutawan Automatik Yang Ramai Orang Tidak Tahu – Download Disini

 

85 thoughts on “Phone Android Sampah! Pakai iPhone Baru Ada Gaya…

    1. Boleh main gta 5,rd2,COD,The witcher.Storan pun tak perlu risau.Lagipu graphic cards pun boleh beli untuk increase performance nak main game.

  1. Beli phone android 800 ringgit lepastu compare dengan iphone harga 4k , tak comparable langsung. nak campak pon campak lah phone harga 4k jugak (jangan campak jugak tu sarcasm kalau kau campak jugak aku spin kepala kejap lagi)

    1. Tu lah user iPhone ni dia bandingkan iPhone 12pro max dia tu dgn phone. Android 800 ringgit lps tu hina phone Android cuba kau bandingkan dgn phone android ug paling canggih mahal skali lwn dgn Iphone 12 pro max kau tu kalah terukkk iPhone 12 pro max tu 🤣🤣🤣

  2. Tajuk dia buat sy kecik hati sbb sy pengguna android… Hmm🤧🤧
    Tapi lepas abg dah jelaskan, dah x kecik hati dah

    1. @Red Lion aku ada kenal srng dua yg mcm ni..snggup berhabis smua semata2 nk pkai ipon..klau lapa jilat je la ipon tu

    2. Tiap 2tahun sy akan upgrade iphone yg latest. Dia bergantung pada diri. Kalau mampu beli. Kalau xmampu xpayah. Alhamdulillah beli latest xhutang.

      #Road to basic gaji 6k

    1. Awak ni orang baru kot kat channel ni…kalau subs lama dah kenal abg ni mmg ada budi pekerti mustahil la …Btw kalau oramg baru tolong subscribe like and share Okkkkk?

  3. iOS dia simple and consistent, android dia random , unik and multiple choice.

    Saya suka android sebab dia punya keunikan Dan choice yang ade

    1. @william chong samsung galaxy lol. it’s already 5 year I guess. aku x stress sngt pasal lag tu. pasal battery tu aku nk mrhh. snng je habis. lagipon mmg hp mak aku punya. sbb aku -17 y/o jadi xde duit nk beli sendiri 😭

    2. @Nurdinie Amni dulu aq pkai android Samsung galaxy apetah…and iPhone 5s tapi ape yg boleh aq katakan dua2 boleh lag weyh… Tapi iPhone 5s lmbt nk tunggu dia lag… sebb iPhone punye cip tinggi Tu je klebihan dia yg mmbuatkn dia tk susah nk lag.. tapi lame2 lag jgak… tapi skang Android tk same mcm dulu… Smpai skang aq pkai Fon android and iPhone tapi kelas flagship lah.. Tu pun sebb nk tgok mane agi better… Boleh aq tau Fon android ape yg ko pkai Tu? Sebb klau kelas bawahan tkyah bandingknlah ngan iPhone… Cuba beli Fon android yg same harga ngan iPhone nnti ko akan nmpak perbezaan dia… Kesimpulannya, semua Fon ade klebihan dan klemahannya trsendri tk bermaksud bile nk senang buat kerja kene pkai iPhone jee, Samsung pun skang dh padu mcm Samsung galaxy zflip and sbagainya… Cuma ko kena pandai kaji Fon2 yg ko nk beli Tu je…

    1. @Shamsul Arif Smail iphone 6s dah 6 tahun masih boleh update ios latest. Android 2-3 tahun je boleh update. Pstu ip kalau di jual balik harga masih tinggi berbanding android. Skrg android ex flagship dh dpt dalam 700

  4. Biasa org yg mcm tu kurang ambil tahu psl gajet² terkini android yg makin berdaya saing. IOS ke android ke semua ade kebaikan dan keburukan yg tersendiri. Ikut minat masing², bkn ikut org beli kita nak beli. Jgn jd pak pandir.

    1. @Firdaus Senusi aku rasa ramai orang beli iphone untuk lifestyle,IOS,camera,instastory and nak menunjuk je

  5. Selain dari segi spesifikasi, cara penggunaan dan penyelenggaraan berkala memainkan peranan dalam kelancaran apa jua jenis sistem operasi telefon yang digunakan.

  6. teknologi yg dah cukup tempoh matang, harga yg mahal akn jadi murah tp tidak bg brand iphone. harga agak mahal terhadap certain feature yg dah diperkenalkan dlm android. yg membezakan amat ketara ialah eko-sistem iOS tu yg sngat smooth dan simple. namun, kini 1+ dan pixel mmg beri eko-sistem OS setanding iOS juga. tp tu la pandangan manusia kan, kalau pakai android mesti org miskin, darjat rendah. susah jumpa manusia mcm ni. ingat, tiada perbezaan pon antara dua tuh. yg membezakan ialah kau jadi hamba teknologi atau teknologi jadi hamba kau. beli phone mahal2 tp whatsapp tak balas, call tak angkat…sampah jga

    1. @Hachiman Hikigaya os Apple adalah kunci kejayaan Apple. Sbb os diorang jer yg dapat optimisation dari developer macam i insta. Sbb tu insta story iphone cantik. Kalau bagi company lain mmg kalahlah sale nnti.

  7. Banyak perempuan la yang masih ada pemikiran sebegini dan juga jantan yang malas menelaah ilmu teknologi terkini.

  8. begitu la sifat2 manusia, gais..teknologi itu dicipta utk memudahkan kehidupan manusia..tapi Ada sesetengah jenis manusia ini sgt suka kasi susah hidup mereka sndiri..hidup ini mudah je gais..
    klu nak main game kat hp: Beli Hp Gaming
    klu Trully nak main Game: Build PC/ beli Game Console
    nak Gambar Cantik dan Flawless: Beli Kamera DSLR + blajar EDIT Gambar
    nak ambil Video Cantik: Beli Cam Coder/ DSLR pn ok..
    Klu mampu beli brg mahal2: Beli saja tanpa perlu mengejek org lain yg tak mampu
    klu tak mampu tapi Teringin juga nak beli brg mahal2: BERUSAHA sampai Dapat.
    Klu lapar: Pi Makan
    klu Penat: Pi Rehat
    klu Takde Duit: PI KERJA

    Hidup ni mudah je Gais..Tpi nama pn MANUSIA Biasa kan..BIASALAH~
    xD

    1. Yes betul….hidup ni klau bagi simple..maka simple la dia..jgn susahkan diri pd bende² yg sbnrnye xssh pon..🙂

  9. Aku guna Android OS for smartphone and iPad Os for tablet. Mmg ada kebaikan dan keburukan masing 2.

    Antara major issue iPad OS dgn Android ialah transferring file to Windows OS. Walaupun iPad aku dibekalkan dgn type-C cable, tapi still x dpt transfer file ke laptop aku. So, aku terpaksa kena guna cloud storage sbg medium pindahkan file. Benda ni mmg menyusahkan aku sbb kena guna Internet and Internet kwsn aku mmg x stabil selalu.

    Tapi iPad OS still boleh transfer file dari external SSD tapi buat masa ni aku x perlukan lagi sbb storage kedua2 device masih reliable.

    Tu jelah pandangan drpd pengalaman aku.

    Disclaimer: Android aku version yg kesembilan. Mungkin ini mempengaruhi usage experience.

    1. Cuba pakai data cable 😂 macam ko pakai cable charger je nak transfer file… Ada beza tau data cable dengan charger cable…

    2. @asrafnasri ooo mcm tu😅. Sbb android punya cable charger boleh buat mcm tu. So, aku assume charger cable utk ipad ada capability yg sama as android. Hehehe.

      Thank you bagi suggestion. Kalau boleh, mhn cdgkan data transfer cable yg affordable and reliable😆.

    3. Sama. Aku guna Google Pixel 4a dengan iPad mini 5 untuk daily driver.

      Android ni kurengnya dia tak optimize untuk tablet, iPad OS better. Dari segi phone aku lagi suka stock android experience.

    1. @Edwan08 Gaming sampah tak di kira dengan plastik saja sedagha , benda lain kalau tak pakai pun di anggap sampah . 🤷🏻

  10. “zaman bila pakai android?”
    kata seorang user ios yang beli iphone secondhand battery health bwh 60%

  11. MEJORITY YG CKP ANDROID LAG NIE SEDIH AKU CKP .. PAKAI IPHONE BLH BELI MAHAL2 .. CER BELI ANDROID MAHAL2 .. AKU PEMINAT SETIA SAMSUNG .. SKRG AKU PAKAI SAMSUNG NOTE 8 & SAMSUNG TAB S7 .. FIRST AKU PAKAI SAMPAI SKRG XPENAH LAG .. INI BELI ANDROID MURAH, CLAIM NK YG PERFEK MCM HARGA MAHAL .. MMG XDPT LAH BRADER .. UMPAMA KO PAKAI HONDA EX5 NAK KEJAR Y16ZR .. MOTOR JGK KENAPA XBLH NK KEJAR Y16ZR .. KT SITU JAWAPAN NYE 😂

    1. YG KATA ANDROID LAG NI CUME PERNAH PKAI ANDROID ZMN MEDIATEK DULU II JE DIORG XTHU ANDROID SKRG X MCM DULU MINDSET SEDIH🤣

    2. Aku skrg pakai note 10+. Aku tukar pun sebab nak wide camera jer. Kalau tak mmg stay note 9.

      Jujur cakap, aku pakai note 10 ni mcm2 featured aku try. The best is jadi dock mcm komputer dan buat presentation. 😁

      12gb ramb. Nak lagging mmg tak la. 😅

    3. aku pakai iPad lagi ok
      Dah 4 tahun lebih pakai
      Dah pernah jatuh berkali”pun x rosak
      Kalau Android punya tablet mane tahan lasak😏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *