70 thoughts on ““Nasib Sempat..” Tengok Skill Terpendam Rider Foodpanda Ini.

  1. Nasib baik rider foodpanda tu sempat wikang kalau Tak dah terlanggar jawabnya. Apa apa pun semoga dirahmati Allah semua rakyat Malaysia

  2. Skill terdesak bin terperanjat..apa2 pun respect sbb cuba elak dari berlanggar..semoga rezeki dia di limpah ruahkan oleh Allah..aminnnnnn..

    1. Tak jaga jarak, langgar traffic light, tengok nset masa naik motor, mencilok sesuka hati.
      Hmm banyakmya keburukan rider yang aku tgk depan mata.

  3. ” Terbaik la Myvi sebab Hiburkan Kami semua…Kalau takde Myvi tu mesti kita tak dapat tengok Abang FoodPanda buat Skill Tu ” ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    1. @Den Nogorie yg slah moto bkn kreta.. Kenderaan depan dh brenti, myvi tu pn dh perlahan.. mamat tu cucuk bontot myvi.. Xprasan kenderaan dpn smua dh brenti..

  4. ” Myvi Buat Hal Lagi ” ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    King Of Highway Tetap di Hati Kami ๐Ÿ‘

  5. ABANG EX5 : Perhh , Macam mana dia Buat ..Nanti aku Nak Try buat juga..Lepas ni Aku Nak Follow Belakang Kereta Myvi ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    1. @Asri Yusoff adus, ko ni kenapa. baru putus cinta ke. rilek la. tu belum lagi aku tanya ko nama orang islam yang terlebih tu.

  6. Nasihat kpd semua rider hati2 d jlnraya..jgn ikut trrlalu rapat …ingat semasa ujian jpj dulu..1 jaga jarak kenderaan 2 jaga jarak dgn customer….pulang dgn selamat yg tersayang menanti anda!

    1. kebanyakkan tahu.. tapi bila dah atas motor.. hilang semua tu boss.. janji pandai bawa.. kalau nak excident tu kita jalan kaki pun boleh excident sendiri.. apa2 pun beringat jela semuanya โœŒ๐Ÿป

  7. Kerana Allah SWT tidak berkehendakkan dia kemalangan hari tu. Mgkn rider ni rajin berdoa sblm naik kenderaan, mgkn dia rajin berselawat ke atas Rasulullah SAW, Mgkn doa keselamatan dr ibunya tidak pernah hilang, mgkn doa dari penerima sedekah beliau..

    Apa pun, semoga brader tu selamat dlm tugasan & pulang dgn membawa rezeki yg berkah. Amiinn.

    1. aku setuju… sehebat manapun kalau Allah x bg ilham dan gerakkan cpt mustahil boleh selamat…. Allah sebaik2 pelindung

  8. ni bukan skil terpendam tapi skil yg hampir terpadam… walaucamanapun, dia mmg berkemahiran tinggi menangani keadaan yg sgt terdesak ni. Alhamdulillah selamat.

  9. sy mintak semue yg terbace komen sy..tlg doakan sahabat sy..telah kembali pada penciptaNya..seorang rider foodpanda..kemalangan khamis 18/2/2021..arwah meninggal ditempat kejadian..meninggal diwaktu sedang berkerja hantar makanan..kepada kau sahabat(MUHAMMAD AZMAN BIN ABDUL AZIZ)semoga kau tenang disana..ALFATIHAH

    1. Kerja kerja juga malang x berbau ikut la peraturan jln raya kebanyakn rider ni suka langgar lampu trafik

    2. ุฅูู†ูŽู‘ุง ู„ูู„ูŽู‘ู‡ู ูˆูŽุฅูู†ูŽู‘ุง ุฅูู„ูŽูŠู’ู‡ู ุฑูŽุงุฌูุนููˆู†ูŽ
      ุฃูŽู„ู„ู‘ูŽู‡ูู…ู‘ูŽ ุงุบู’ููุฑู’ู„ูŽู‡ู ูˆูŽุงุฑู’ุญูŽู…ู’ู‡ู ูˆูŽุนูŽุงููู‡ู ูˆูŽุงุนู’ูู ุนูŽู†ู’ู‡ู

  10. Ahliยฒ ulama’ kata, kalau kita terselamat drpd kecelakaan ni, ade 2 sebab paling kuat, pertama sebab doa ibu ayah saudara mara dan sahabat, kedua pulak sebab amalan sedekah kita. Semoga kita semua dibawah lindungan ya rabb. Amin la kawanยฒ… Aminnn….

Comments are closed.