Nak Dapat 100K Sebelum Umur 30?【Tips Simpan Duit 2021】

Buat Duit Online
Spread the love

Download Rahsia Budak Kilang Buat Duit Dari Rumah RM500/Hari!

5 Cara Buat Duit Dari Rumah Yang Paling Lumayan

1. Buat Duit Dari Rumah Dengan Pengajaran dan Latihan

Ini adalah cara nombor satu saya, dan saya melakukan ini sejak 5 tahun yang lalu. Ini adalah sesuatu yang hampir dilakukan oleh setiap universiti besar (mengikuti kelas mereka dalam talian) kerana kejayaan besar yang mereka lihat dari University of Phoenix yang memberikan nada untuk pendidikan dalam talian. Lebih mudah sekarang daripada sebelumnya untuk syarikat dan usahawan melancarkan sekolah dalam talian, dan rakan baik saya Marie Forleo adalah contoh utama dengan kejayaan mega, B-School.

2. Buat Duit Dari Rumah Dengan Menawarkan Perkhidmatan

Menyediakan perkhidmatan mungkin merupakan cara termudah untuk memulakannya, anda tidak memerlukan pelaburan untuk meneruskannya. Editor podcast saya Ian Robinson membantu pencipta podcast mengedit rancangan mereka untuk meningkatkan nilai pengeluaran. Terdapat banyak cara yang berbeza untuk menyediakan perkhidmatan dan ini hanya untuk menyedari di mana bakat anda terletak dan penyelesaian apa yang dapat anda berikan untuk orang lain.

3. Buat Duit Dari Rumah Dengan Membuat dan Menjual Produk

Sekiranya anda mempunyai kepakaran dalam APA SAJA maka anda boleh memasukkannya ke dalam buku, kursus, perisian, program audio, DVD, dan sebagainya. Kaedah terbaik untuk mengeluarkan dan menjual produk ini adalah dengan webinar.

4. Buat Duit Dari Rumah Dengan Laman Keahlian dan Program Kesinambungan

Juara lain yang sangat saya hargai di arena ini ialah Ramit Sethi. Dia mempunyai program kesinambungan yang luar biasa (Ramit’s Brain Trust) dan setiap bulan memberikan maklumat yang berguna dan spesifik untuk komuniti yang bersemangat. Komuniti berkembang dari arahannya yang bijak dan membayarnya setiap bulan untuk terus mendapat akses ke komuniti dan sumber daya. Keindahan model ini adalah anda menjual sesuatu sekali dan dibayar setiap bulan untuknya.

5. Buat Duit Dengan Pemasaran Gabungan

Nick Reese telah melakukan pekerjaan yang luar biasa dalam membina laman web, mengembangkan kandungan yang dapat dicari yang luar biasa dan menjual produk orang lain di laman webnya. Dia mendapat komisen untuk setiap penjualan atau petunjuk yang dihantarnya ke syarikat. Oleh itu, dia tidak perlu membuat produk sendiri untuk membina perniagaannya (sejak itu dia bercabang ke bidang lain yang dapat kamu periksa di laman barunya). Pat Flynn juga melakukan pekerjaan yang luar biasa dalam hal ini dan dia sebenarnya menunjukkan berapa banyak yang dia hasilkan setiap bulan dari ahli gabungannya di sini.

Download Rahsia Budak Kilang Buat Duit Dari Rumah RM500/Hari!

 

59 thoughts on “Nak Dapat 100K Sebelum Umur 30?【Tips Simpan Duit 2021】

  1. Alhamdulillah…capai saving more than 100k sblm masuk 30an…tpe korbankan kereta idaman…n start buat part time kerja smbl bljr dr umur 15…nasihat sy kawal perbelanjaan…jgn ikut nafsu…

    1. selepas capai RM100k simpanan, whats your next step? ramai orang stuck di tahap ini.

    2. @Belajar Simpan Duit biase simpanan byk org melabur.. hasil pulangan pun berlipat kli ganda dr melabur jumlah yg sket

    3. Saving 100k…nk buat pelaburan pon sedap…tpe cari yg patuh syariah dan berdaftar dengan security malaysia…

    4. @Ahmad Bahri Che Mat Ariffin klu kita tgk betul2 kancil dgn honda city ni tak jauh beza pun..
      dua2 pakai petrol
      dua2 berjalan atas jalan raya menghadap jem jgk
      bukan nya boleh jadi kereta terbang pun walaupun dah tahun 2021
      lebih baik hidup sederhana dan tenang drpd hidup kaya raya tapi muflis papa kedana..
      cuba tengok statistik berapa ramai golongan belia yg muflis

  2. Hello Mr Money, bole tak buat perbandingan islamik banking vs conventional banking khususnya dlm kredit kad 😚

    1. @NURFARHAN NABIL BIN SHUKRI background hidup kau Pelik2 la Termasuk jenayah yang Kau pernah Terlibat

    2. @NURFARHAN NABIL BIN SHUKRI Apa benda laa kau ni. Orang tu tanya baik2. Apa salahnya mintak YouTuber share pasal tu? Semua nak ikut otak kau, better kau jela jadi YouTuber. nak tengok gak jauh mana boleh pergi dengan perangai kolot macam kau ni. tanya itu tak boleh, ini tak boleh

  3. Saya berumur 30 TAHUN Dan alhamdulillah capai target.. ok ini pendapat Saya. Golongan belia terutama yg belum berkhawin kalau nak buat pelaburan buat yg high risk YG bg keuntungan atleast 10% setahun. NOTA: PLEASE MAKE SURE ADA ILMU + DUIT EMERGENCY 3 BULAN GAJI + INSURANS SEBELUM TRADING. OK. Then, jgn beli rumah dulu.. rileks.. rumah ni even nak buat as pelaburan dia IKAT MATI. Nak beli senang nak jual susah. Ok. Then, utk YG duduk area yg senang access public transport, guna aje.. saya pun sampai skrg guna haha.. jackpot kalau Ada kapel or member Ada kereta..boleh tumpang..tapi hulur2 lah duit minyak..beradab sikit.. then jgn lupa bayar zakat and bg parents duit.. kalau boleh duduk kat rumah mak, duduk aje.. so dah jimat .. kalau xboleh, Cari yg sharing room..so dah jimat atleast rm100 kat situ.. then..kalau lunch makan je YG paling murah..jgn ikut nafsu sgt..jgn ikut ego sgt..duit Kita…then time gaji belanja lah diri sendiri nak mkn ape.. Saya sendiri buat yg high risk..yes pernah rugi dan return tertinggi saya pernah dapat adalah sebanyak 2000% Dalam tempoh 2 bulan. Ini BUKAN skim cepat kaya..mmg betul punya..trade sendiri lah…better.. saya juga Ada atleast 5 jenis source income utk backup if anything happen Dan sudah ftt sejak umur 28 tahun. Alhamdulillah..umur 18-29 tahun adalah tempoh Kita belajar ilmu kewangan, pelaburan Dan kehidupan. Timba ilmu sebanyak YG boleh..trial and error.. LG better kalau belajar Dari kesilapan org lain. JANGAN TAMAK.

    Bila dah umur 30 TAHUN ni, fokus pula benda yg Kita mahir…

    1. May I know what type of investment do you do? I love your story and wondering what do you do for living.

  4. Saya dah umur 29 tahun ni..kerja start 22 tahun…simpanan yg saya mampu kumpul hanya RM48,539.00..paling menyesal x invest kat crytop, asb, FD sejak awal mula kerja.

    1. @amir danial waheed tinggi tapi high risk laa tu jee nak high income confirm kena hadap high risk hahah

    2. Yang masih berjinak2 ni jgn main kt crypto, masih baru lagi, sekarang semua crypto tengah jatuh harga sebab bank2 plan nak boikot, china pun dah ban. Lebih baik invest kt emas, lebih selamat.

    3. @•Ao• haha lemah mentality hang ni..tu market manipulation fhm x?every year mesti diorng bt benda sma..untuk jatuhkan harga kemudian bagi good news lepas tapaw .. buy when people are feared, sell when people are greedy. Sekian..

  5. Hi. I started saving from 26 and now im 31. Mula mula ada x sampai 1k je dalam bank account. But now i have around 140k + 100k sijil asb. Pretty hard at first but will be easy along the way. I give up everything for this, dream car, marriage, lavishness. And once u had the money, dont forget to help the poor and pay your zakat if youre a muslim.

    1. @Ctsahira Yusri Hi, email sent untuk details ya. Boleh check di spam jika tiada di inbox. Thanks!

    2. @Syed imran Hi, email sent untuk details ya. Boleh check di spam jika tiada di inbox. Thanks!

  6. sy start menabung dari usia belasan tahun, time remaja org gile2 ikut trend pki iphone, samsung shopping baju dan segala2, sy mmg ikat keinginan daripada ikut trend tu. lantaklah pki benda cikai saja. start kerja sy amalkan benda yg sama.. org beli kereta besar tapi sy start melabur dgn asb.. pki kereta pun second sahaja.. jnji boleh gerak.. every gaji sy spent dgn wise.. di usia 32 alhamdulillah lebih dari 200k simpanan.. apa yg penting utk menyimpan ni kena ada 1 je.. disiplin dlm hidup..

    1. @2M Views wsalam 1 akaun 200k..Maybank.. Sy ada private banker sendiri under premier wealth.. jadi senang sebab mereka lebih arif nak adjust..

    2. @LangkahKanan maybank premier wealth/private banking . akan ada manager yg jge akaun awak , pelaburan dll. dan beliau akan bantu organize segalanya

    3. @Izzat Sabiq salam bro, boleh tau yg ade simpanan 200k tu cash di bank or 200k akaun asbf tu? mcmmane cara nk contacr private banker maybank tu?

  7. Bdk2 kt luar jgn koyak dgn komen2 dlm nie..follow your own pace..diorang nie sume..not 100% telling the truths..maybe 90%yg berjaya tu dh already form rich or middle class family..so jgn caye sgt komen dlm nie…follow your own pace and will…sbb penah sebelum nie ade yg sembang leh saving smpi ribu riban..sbb gaji pn 5 digit…so it possible for them to archieve the target…peace..gua kalo kena kecam benda bese..sbb benda yg betul mmg pahit…kalo bgtahu…

    1. Betul sokong saya sokong anda. Biar kita ikut our own pace sbb ini perjalanan kehidupan kita mmg kita boleh ambik pengajaran daripada pelbagai sumber tapi kena ingat tak sume orang tempuhi ape yang kita lalui maka kita perlulah tahu kapasiti kemampuan kita sekian

      Terima kasih Tuan atas nasihat

    2. Betul tu. Video ni recommended utk yg single, tak banyak commitment. Saya dulu pon kumpul jugak, lepastu dh kahwin, dh ada anak, kehidupan sekarang gaji cukup² sampai hujung bulan. Ada baki pon 100-200 je sebulan.

    3. Kan betul tkk.. Nasib org Dh kahwin dkt Malaysia ni ingt senang2 nk kaya hmmm.. Anak jutawan memang untung lerr

  8. Kalau sy jumpa video ni 3 tahun lepas mungkin sy ad simpanan yg banyak skrg. Nothing is too late i guest , i will try to think more about saving n investing from now on. Btw Selamat Hari Raya guyss!

  9. Alhamdulillah dulu masa start kerja aku baca buku personal finance for dummies cukup la ilmu nak kumpul duit. 10 tahun aku track setiap sen perbelanjaan. Sekarang umur 43 nak retire pun boleh. Sangat sarankan budak2 muda dapatkan ilmu kewangan banyak2.

  10. Saya umur 28 (pertengahan tahun) sudah ada simpanan tunai dan KWSP sebanyak RM100k. Saya menganggap KWSP itu adalah simpanan kita, cuma lebih kepada dana persaraan dan sukar dikeluarkan, dan memberi pulangan dividen yang memuaskan 5-6%. Pada usia saya sekarang (31), saya sudah ada RM200k termasuk KWSP, duit berganda berbanding 3 tahun lepas. Ini disebabkan oleh gandaan duit yang diterima dari dividen daripada simpanan KWSP, ASB, Tabung Haji.. dan lebihan duit daripada rezeki (bonus) yang tidak dibelanjakan langsung.

    Walaupun gaji saya tidak besar, starting pun bawah RM2k (lepasan ijazah), saya agak agressif dalam menyimpan. Saya simpan dahulu duit gaji diterima barulah saya belanjakan supaya saya tidak pegang duit banyak. Kemudian saya juga banyak menggunakan motosikal semasa pergi kerja dan hanya mempunyai kereta pada usia 30 (walaupun geram tak boleh guna balik kampung pkp ni). Selain tu saya ada kelebihan sedikit duduk rumah bulanan yg rendah. Selain itu saya tidak lupa memberi duit kepada mak ayah di kampung at least 10% gaji. Oh mungkin faktor utama saya banyak menyimpan adalah saya tak pernah ada pasangan dan tak kahwin lagi…, sy faham bila berkahwin dan ada anak belanja lagi besar.. Hahaha adeiii 😓

    Apapun sy ucapkan semoga korang dilimpahkan rezeki yang banyak dan dapat menyimpan duit lebih untuk masa depan. Saya sudah stop target RM300k memandangkan saya sudah letih menyimpan, nak enjoy, kahwin juga nanti.. 😉

  11. Aku dulu selalu cari duit dan savings kaw² .. aku dari keluarga susah dan aku pernah melalui kesulitan yang sangat teruk . Aku bekerja masa umur 21 April 2015 . Aku grad diploma, tak sambung degree sebab masalah keluarga dan kewangan .. aku savings dengan target 200k demi bantu family aku dan masa depan.. aku selesaikan zakat 2.5% kepada adik beradik yang memerlukan sahaja .. aku savings sehingga 170k sehingga 2020 dekat 6 tahun .. aku makan biasa² aku pakai motor pakaian biasa² jimat habis² . Sampai satu masa aku baca quran setelah lama aku tinggal kan .. aku buka surah al humazah .. disitu ada peringatan dari Allah .. dan aku teru mempelajari agama untuk ubah mindset money aku .. Alhamdulillah aku berjaya membelanjakan sebahagian untuk diri sendiri ibu bapa adik beradik dan pemberian kepada orang ramai juga memberi pinjam pada yang memerlukan . InshaAllah jika Allah permudahkan buat bisnes nak jadi seperti ebit lew . Sedekah sentiasa . Amin²

    Ingat, setiap harta akan dihitung dan ditanya dari mana ia didapatkan dan dibelanjakan . Semoga Allah melindungi kita dan memberkati rezeki kita . Amal kan sedekah dan niat yang baik dalam savings. Jangan takut dengan rezeki Allah beri .

    Rezeki kita adalah apa yang dibelanja kan untuk kita, makan mnum yang masuk dalam mulut kita, dan apa yang kita beri kan sedekah infak kan jariah kan kepada keluarga dan orang ramai .. itu adalah rezeki kita .

    Yang disimpan ini bukan lah untuk kita tetapi untuk orang lain yang akan dipakai saat sakaratul maut menjemput . Pelaburan terbaik adalah sedekah dan membahagiakan orang lain diawali keluarga terdekat dan saudara² manusia dan islam.

    Letak Allah sebagai pemberi rezeki bukan duit yang disimpan sebagai jaminan. Wallahua’lam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *