iPhone 7 Plus Masih Relevan Pada Tahun 2019?

Tekno Viral
Spread the love

 

Rahsia Dalaman Bagaimana Saya Menjana RM500K Dari Rumah

 

Langkah Demi Langkah Surirumah Buat Duit Dari Rumah RM500 Sehari

 

Teknik Rahsia Saya Mengumpul 100,000 Secara Automatik – KLIK

 

Siapa Lagi Nak Buat Duit Tepi RM1000 Seminggu Tanpa Bekerja

 

7 Rahsia Jutawan Automatik Yang Ramai Orang Tidak Tahu – Download Disini

 

41 thoughts on “iPhone 7 Plus Masih Relevan Pada Tahun 2019?

  1. Nice review bro ๐Ÿ‘ btw nak tanya,sekarang saya pengguna PocoPhone F1.Teringin nak rasa environment IoS macam mana dari segi software optimization.

  2. dah bulan 8 ni..sbenarnya iphone 7plus dah nak genap usia 3tahun..so far aku pakai masih mmbanggakm pretasinya..alhamdulillah…bateri pun caj skali shari jer pun..xder la lembab mcm yg dperkatakn..tp klu ngadap phone 24jam dan on semua apps, mmg la bateri cepat habis, tak kira la phone jenis apa dan besar mana mAh bateri dia…hehehehehehe…

    1. Hahahah sorry for android aq 5000mah 2hari pkai… IPhone paling tinggi 3300 je 11 pro max pengunaan maseh 4/7jam je

  3. Cuma klau utk gaming, android better lagi
    Sbb android bateri tahan, iphone klau main fb, insta, twitter memang cun habis
    Lagi satu kne ingat, insta sebenarnya dibuat utk iphone, tu sbb klau android nmpak pecah post story dia

    1. airi azreen heavy user ke? Kalau nk bt amik gambar and video editting, go iphone 8 256gb, kalau nak bt main game cod pubg or ml iphone 8+ 64gb, storage 64gb okey je ckup utk gaming and socmed, kalau jenis video editting kaw2 battery elok go iphone 8+ 256gb, kalau light user iphone 8+ 64gb ckup dah, macam saya pakai iphone xr skng dah 6 bulan tk smpai 30gb lagi guna storage

    2. fakhrul naqib btul la…. aq guna android n iphone but bila aq upload kat ig guna iphone bukan main cantikkkk sekali aq buka acc ig kat android mak oiiiii pecah habis

  4. kalau nak beli fon yang tahan 5 tahun, berbaloi ambil yang flagship terus, atau tggu je iphone 11 keluar, then beli iphone 10s, kalau nak beli 7plus untuk berbisnes or video making okey je, just nak tahan sampai 5 tahun tu tak la kot, paling lama iphone 7 plus boleh tahan rasanya till 2022, ios akan update setiap tahun smggu selepas pelancaran iphone baru, so tahun ni which is 2019, iphone 6 and 6 plus dah tk support lagi ios 13, tp tak bermakna iphone 6 tk boleh pakai, boleh pakai je lagi just dari segi performance maybe agak slow la, so september 2020, dijangkakan iphone 7 and 7 plus akan dapat last ios update dari pihak apple (ios 14), so september 2021 nnti iphone 7 and 7 plus maybe tk dpt ios 15, masuk 2022 maybe pengguna2 iphone 7 and 7 plus akan plan nk upgrade iphone mereka macam mana user iphone 6 sekarang

  5. Stakat ni bila aku pkai iphone 7 plus, masih lagi relevan bagi aku. Prestasi still boleh guna pkai utk setahun dua lagi. Bab gaming pun takde mslh graphic or lain lain, cuma battery cepat habis bila lenjan kaw kaw. Tp phone aku masih smooth bila install mcm mcm apps and game

  6. Teringin sgt nak pakai iphone jugakk๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ dari dulu pakai android je doa kan sy suatu hari nnti dapat beli iphone ๐Ÿ˜Œ

  7. salam faiz. aku nk beli iPhone. tp aku bingung. aku ada budget nk bli ipx dan ipxs. tp xtau nk pilih yg mana? soalan aku.adakah performance xs jauh lebih power dari x ke? apa pro n con xs dari x.

  8. Selepas update ios 13.3 utk penggunaan biasa bukan kaki Gaming dan selfie, bateri tahan sampai 3 hari baru cas semula. 30% boleh guna utk sehari. Phone pon cepat sejuk. Battery health sblm nie 85% dah naik jadi 89%๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜

  9. Utk iPhone 7 klu nak cantik utk tangkap gambar di tempat yg gelap boleh guna app neuralcam. Gambar Mmg cantik dah setanding iPhone 11๐Ÿ˜„๐Ÿ˜

  10. Ada suggestion tak mana satu yg best? 7+ / 8+ and yg masih relevant tahun 2020?? urgent sgt ni fon skg screen dah pecah ๐Ÿ˜‚ nak kejar iphone 11 mmg dh xsempat dah ni ๐Ÿ˜†

  11. Masih saya gunakan sebagai back up phone dan utk teman terbang mavic pro.. semua masih segar n licin๐Ÿ˜

  12. ๐“๐ก๐ž ๐‡๐ข๐ค๐จ๐ฆ๐ข ๐๐จ๐ฒ says:

    Mantap penerangan yg jelas broo๐Ÿคฉ๐Ÿ’ฏ

  13. Which one better… 7+ 128gb or 7+ 256gb ? Untk heavy user yg sllu bnyak apps dan gmbar … Suggestion pls ๐Ÿ™

Comments are closed.