Buat Duit Dengan Clickbank DiBongkar

10 Tip Hebat Buat Duit Dengan Clickbank

 

 

Salam semua,

Buat duit dengan Clickbank kini semakin popular diinternet. Ramai yang menggunakan clickbank untuk menjual produk  mereka secara online dan ini telah menarik ribuan affiliates (pengedar) untuk buat duit online dengan mempromosikan produk-produk mereka. Terdapat beberapa produk clickbank yang meletup dengan jualan melebihi $10,000,000 (Lebih RM30 juta!) setakat ini.

Walaupun pemasaran affiliate merupakan cara paling senang dan mudah untuk buat duit diinternet, ianya bukan satu skim cepat kaya. Tidak sama sekali. Sebagai pemasaran affiliate, anda akan menjalankan bisnes yang sebenar yang memerlukan sedikit kerja, perhatian dan komitmen yang tinggi untuk memastikan bisnes ini berjalan lancar. Hampir semua produk di Clickbank ialah ebuku atau software dan tidak perlu penghantaran barang.

Biasanya, anda akan mendapat komisen lumayan daripada jualan yang dilakukan. Anda boleh menjana komisen sehingga RM300 untuk sesuatu produk dimana kebanyakkan penjual memberikan 50% dan 75% perkongsian jualan. Sebab itu tidak menghairankan apabila ada mereka yang boleh buat duit sehingga RM100-RM500 sehari di Clickbank.


Anda hanya perlu daftar sebagai affiliate dan dalam masa beberapa minit anda sudah boleh bermula. Terdapat beberapa teknik untuk mempromosikan produk-produk clickbank secara berkesan dan antaranya ialah:

1- Daftar akaun di Clickbank

2- Pilih produk yang sesuai untuk dipromosi.

3. Buat kajian keyword untuk produk yang telah dipilih. Lebih banyak produk ini dicari melalui google atau yahoo, bermakna potensi untuk  jualan akan meningkat.

4. Beli produk jika ada bajet. Oleh itu anda boleh berikan review yang sebenarnya tentang produk tersebut.

5. Salah satu cara untuk promosi ialah dengan menggunakan google Adwords. Buat beberapa iklan dengan menggunakan keywords yang  dicari oleh pelayar internet. Untuk cara ini anda memerlukan sedikit modal untuk membuat iklan diadwords.

6. Buat kajian yang teliti tentang produk yang anda akan promosikan. Ingat, anda mestilah mempromosikan produk yang orang mahukan.

7. Buat laman web atau blog khas untuk promosi. Jika anda tidak mempunyai domain, anda boleh buat blog percuma contohnya di blogger.com

8. Untuk menarik perhatian pembeli, anda boleh berikan bonus-bonus tambahan sebagai insentif untuk mereka membeli daripada link anda.

9. Mulakan chatting di forum berkenaan produk yang mahu anda promosikan. Forum merupakan satu teknik pemasaran yang paling efektif jika anda
anda tahu selok beloknya.

10. Buat carian digoogle dan lihat bagaimana affiliate yang lain membuat promosi. Lihat blog yang mereka gunakan, review dan bonus mereka. Dengan cara ini anda akan mendapat idea bagaimana cara terbaik untuk mempromosi diinternet.

Walaupun agak payah pada mulanya, buat duit dengan clickbank sebenarnya adalah satu teknik buat duit yang semakin popular masa kini diinternet. Jika dalam sebulan anda oleh menyediakan dua review produk clickbank, dalam setahun anda mempunyai 24 blog yang mempromosi produk-produk terhangat diClickbank. Dengan teknik pemasaran yang aggresif sudah pasti buat duit dengan clickbank bukan lagi sesuatu yang mustahil.

Semuga Sukses!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Premium Themes Blog & Review. | Thanks to Wordpress Themes, Best Free WordPress Themes and WordPress Themes