67 thoughts on “Berlari Hulur Duit, Pakcik Terus Doa Lepastu Tengok Apa Terjadi.

    1. Ganjaran dlam berbagai bentuk, diberi kesihatan tubuh badan, di berkati rezekinya, dikurniakan anak2 cerdik dan soleh, rumahtangga yg harmoni, dipermudahkan segala urusan dll tak semesti dalam bentuk harta wang ringgit..

  1. Begitulah sifat org Malaysia yg pemurah & penyayang. Tahniah semua yg berimfak & bersedekah dlm video ni…. terima kasih utk anda semua. Moga anda semua murah rezeki & dpnjngkn usia.

    1. @ani lestari Iya betul tu….tak semua baik , negara manapun mesti ada orang baik dan orang yg tidak baik

    1. @hamba Allah yg mulia pehal la kau ni mat..tibaΒ² memangkukkan org..cuba tanya netizen lain apa makna “mata masuk habuk” tu.. kalau mata masuk habuk tu keluar apa?..sakit smpi keluar air kan..kalau mata keluar air tu bg manusia normal tu menandakan perasan apa?..

  2. tata care, budi bahase, sopan santun.keagamaan. semua da aku temui kat sane dlu.malaysia memang negara yg beradap tinggiπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘β€β€β€β€β€

    1. Terima kasih saudara..
      Anda disana pn sama jg..
      Semoga kita semua diberkati dgn hati yg lembut dan tangan yg memberi…

    2. @sajat binti ayah pink πŸ‘„πŸ“Œ tak juga saudara, dari zaman moyang kita lagi dah diajar begitu tu, sebelum jepun ada disini lagi.. bahkan lagi dahsyat agama, kesopanan, budi bahasa moyang kita dari kita sekarang..
      Sekarang ni ada usaha untuk merubah orang kita untuk menjadi berbeza dari moyang kita dulu..
      Wallahhu’allam..

    3. @Untuk Semua ouh …. Ingat kan jepun yg malaysia jadikan contoh rupanya malaysia contoh kan nenek moyang kita

  3. Alhamdullilah…beautiful!! Bila satu kebaikan mengerakkan org lain utk juga buat kebaikan…positive chain reaction!!πŸ’žπŸ’ž

  4. ya allah permudahkan lah urusan pakcik tu dan kepada sahabat2 yg memberi sedekah..aamiinn😭😭

  5. Rakyat Malaysia memang terkenal dgn pemurah hati. Semoga rakyat malaysia di lindungi dari segala penyakit dan musibah. Amin🀲

    1. Ahli politik laa yg memecahkan perpaduan kaum… Semoga ahli politik yg jahat mati dalam kehinaan

  6. dalam rezeki kita,ada rezeki org…dalam rezeki org,ada rezeki kita…berbagi la sbb mati nnti kita x bwa semua hrta….sapa stuju??… like je…

  7. Aku pernah ada dalam situasi, masa tu baru lepas kena buang kerja tahun 2017. Penamatan kontrak. Sekali tu, mmg aku tk ada duit baru lepas interview, aku pun kebetulan interview dekat area gombak, jadinya aku plan nak jumpa kawan aku yang dah lama tak jumpa, jadinya, ktorg pun plan nak jumpa dkt thaqwa gombak, masa tgh tgu kawan aku dkt kedai tu, ttbe dtg sorg pakcik ni, dia dtg dkt aku, dia kata, nak mntk duit sikit sebab dia lapar, kalau tak dapat duit pun, dapat roti canai dua keping utk dia dgn isteri dia dekat rumah pun takpelah, bayangkan, dalam poket aku, ada rm6 je masa tu, air teh o ais aku pun dah smpai, aku pun cakap dkt pakcik tu, takpe, saya orderkan, aku order roti kosong dua, teh tarik dua. Dalam fikiran aku masa tu, kang kalau tak ckup duit nak bayar teh o ais aku, pepandai la aku kutip syiling dalam kete aku, so pakcik tu pun happy dapat tu, terus dia doakan aku murah rezeki, lepas je pakcik tu blah, kawan aku pun sampai, ttbe kawan aku cakap, weh order apa kau nak makan, hari ni aku belanja kau lama tak jumpa ni, dan dalam masa yang sama, company yg pagi tadi aku pegi interview call terima aku. Bayangkan 4 bulan cari kerja jobless, pergi interview pun korek duit syiling nak print resume nak isi mintak kete, tp berkat doa ibu bapa, berkat doa pakcik tadi tu, aku dapat kerja on the spot. Secara jujurnya, sampai le hari ni, aku percaya pada the power of sedekah, betul org cakap, tak pernah miskin org yang bersedekah. Cerita berdasarkan pengalaman diri aku sendiri.

    1. Benar itu janji Allah pd hambanya…
      Kita buat je apa yg mampu..ingat setiap sen yg kita cr twrtulis jg nama org lain..

    2. Dulu la mse aku bujang.. Klu lepak Mamak kucing dtg kt aku.. Aku bagi mkn.. Dlm mse yg sama aku gembira dlm hati.. Entah ape rezki tuhan nk bg kt aku lps ni..Alhamdulillah ape aku nak selama ni,tuhan makbulkan.. Kucing tu Hnya perantaraan shj..

  8. Mata aku berkaca , subahanallah . semoga semua org didunia dipanjangkan umur dan murah rezeki selalu πŸ˜”β€οΈ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *