AKHIRNYA SHUIB CERITAKAN SATU PERSATU SAAT2 AKHIR ALLAHYARHAM ISTERINYA, SITI SARAH.

Video Viral
Spread the love

Klik Disini Rahsia Buat Duit RM200K Santai Dari Rumah!

Klik Disini Rahsia Jutawan Automatik Ledak RM3000 Sehari!

68 thoughts on “AKHIRNYA SHUIB CERITAKAN SATU PERSATU SAAT2 AKHIR ALLAHYARHAM ISTERINYA, SITI SARAH.

    1. Yelah mg x tahan sebak pun ada.. kakak sdiri pun 😭😭😭..apa2 pun kita semua doakan semoga arwah SS bersama dengan orang-orang yang beriman..

  1. Suib is the best actor ,.sangat brpendidikan..inilah dikatakan manusia dapat merasakan sakit org lain.

    1. Hello please show concern to him that his wife Siti Sarah just passed away of this deadly Covid-19 virus… It’s very heartbreaking…..

  2. Masyaallah.. hati syuib sgt tenang, sangat redha dgn ketentuanNya. Syurga utk arwah siti sarah dan ganjaran pahala yg bsar jgk utk syuib lalui semua ini dgn penuh ketabahan,keredhaan dan kesabaran..Allahuakbar…

    1. Bertuahnya Siti Sarah dapat suami yg redha ke atasnya, yg mendoakan syurga utk nya… yg mendoakan Siti Sarah menjadi Ketua Bidadari utk nya di akhirat kelak… Ya Allah… mmg Shuib sgt redha , sbb tu dia tak meratap merayu.. shuib kuat.. in sha Allah Sarah boleh menarik Shuib ke syurga kelak.. semoga roh Siti Sarah dlm rahmat Allah…

  3. “walaupun kita tiada bahu untuk bersandar,kita masih ada lantai untuk bersujud”…deep sgt ayat ni
    Credit:pemanggil radio sinar,tq bro..ayat kamu buat sya sgt tersentuh…

  4. Semasa ditidurkan… bila becakap dgn arwah suami saya… walaupun xda respon airmatanya mengalir …
    Pengalaman Shuib hampir sama dgn apa yg saya lalui… the only difference n consolation was… i was with him during his last moments… Al-Fatihah

    1. Orang dalam koma memang dengar tapi tidakk dapat menjawap.Bukti nya ada pesakit koma yang sedar kembali dan ingat apa nurse cakap yang kurang elok kepadanya masa koma.Kan dalam kandungan ALLAH jadi kan pendengaran sebelum penglihatan.

    2. @Mawar Merah SubhanaAllah..Maha Suci Allah!..dan Allah menjadikan pendengaran/our hearing, yg
      Terakhir sblm manusia meninggal,manakala segala anggota badan/organ yg lain dah shut down. Sbb tu mrk still boleh mendengar, apabila mengucap/syahadah di bisik kan ,sblm bertemu Allah, Yg Maha Esa, Sang Pencipta 🤲.

  5. Allahuakhbar….aku salute sgt dkt Shuib ni. Aku hari2 tgk dan dgr sharing dia psl arwah dan anak2 x dpt tahan..sebak sesgt. Shuib sgt kuat. Tgk anak2 dia namgis lepas dpt tahu ibu mereka dah tiada, aku sedih sgt. Kesian tgk mereka yg masih kecil sgt dh kehilangan ibu. X dpt bygkan klu dtmpt Shuib ntah camna. Mmg suami isteri ni insan terpilih. Semoga Allah permudahkan segalanya buat Shuib sekeluarga dan juga buat arwah Siti Sarah Raissudin. Al Fatihah (dibaca)

  6. Allah saya tak boleh dengar..sebak teramat hebat pasangan nie..sekelip mata sahaje Allah SWT nk tunjuk buka kehebatan keluarga nie..Allah SWT dah janji kalau kamu semua sabar dan saling berkasih dan menurut perintahku sebagai hamba Ku…Aku janji balasan Ku buat mu wahai Hamba Ku yang Sabar dihujung hari..Moga Allah SWT rahmaati seluruh keluarga nie.

  7. Dari arwah takda mula2 smpai lah skrg, asyk asyk igt arwah je. Allahuakbar. Walaupun tak kenal sesama, Tapi tak tahu lah.. 😭 al-fatihah utk bidadari syurga.

  8. Sungguh luar biasa sangka baik shuib terhadap allah..sungguh hebat cara percakapan dia..sangat kuat semangat shuib…semoga allah permudahkan segala urusan shuib sekeluarga..semoga syurga tertinggi allah berikan kepada arwah…bidadari syurga..berehatlah…dn nikmatilah hari berpantang di syurga…

  9. kisah arwah Siti Sarah ni membuatkan aku sgt terinspirasi utk menjadi isteri yg solehah, yg baik dan diredhai suami… betul..seorang wanita itu boleh pilih mana2 pintu syurga yg dia nak masuk apabila lengkap solat, puasa, jaga harga diri serta mendapat redha suaminya…taat pada suami..arwah Siti Sarah dah tunjuk contoh yg baik…moga syurga buatmu…best nya apabila suami redha…dah di cop jadi ketua bidadari syurga dah..mashaAllah…ku sgt2 terinspirasi ni…perjuangan utk menjadi isteri yg diredhai suami hingga ke akhir hayat ❤️

    1. Sama dengan sye,, membuat kan aku sedar,, dn ingin menjadi istri yang soleh kpd suami sya.. Semoga kita yang bergelar istri,. Di berikan hidayah untok menjadi istri Soleha

  10. Bila dengar cerita Shuib, terimbas kembali cerita yang paling memeritkan bagi aku 2 tahun lepas. Arwah ibu ditidurkan selepas jangkitan kuman yang melarat dekat paru paru sehingga menyukarkan beliau untuk bernafas. 3 hari berada di ICU, dengan bantuan mesin pernafasan . Aku masih ingat dalam pukul 9 malam, aku dapat firasat yang mak aku akan pergi buat selama-lamanya, jadi aku minta untuk ke hospital sebab nak teman mak aku, tapi keluarga tak bagi sebab ICU memang tak benarkan pelawat di malam hari. Tepat pukul 11 malam, doktor call minta aku ke hospital dan bersedia untuk sebarang kemungkinan sebab oksigen dah menurun sehingga 10%. Aku datang, aku lihat mak aku dah terlalu pucat keadaannya, anggota badannya dah mulai sejuk. Aku bagitahu yang aku sayangkan dia, aku redha kalau dia pergi, dan tepat 12.15 pagi, beliau pergi buat selamanya. Sampai sekarang aku masih gagal untuk move on. Sakit dan rindu itu sentiasa ada.

    1. @Cinta ku Allah Kasih ku Nabi Muhamad semoga segala urusan d permudahkan dan b berikan rezki dr Allah utk dpt meneruskan hidup bersma anak tersyg..insyallah..

    2. @Ary Susanti ditidurkan itu umpama patient diberi bius untuk tidak sedarkan diri agar patient tidak merasa sakit atau kurang selesa kerana peralatan mesin yang berada di badan mereka. Seperti mesin oksigen yang melalui saluran dari hidung, tekak.

    3. @Wathar Yoo oh gtu. Ya paham. Brrti agak teruk jg lah covid yg menjangkiti almarhumah kak sarah ni ye

    4. @Ary Susanti ya betul. Sebab itulah kita harus sentiasa mematuhi SOP dan jangan lupa untuk mengambil vaksin.

  11. Pls let Shuib speak and don’t judge him. It’s not easy to lose someone like that. He’s very sad inside Thts why he’s sharing this. Don’t create negativity. Leave him be and he need someone to listen and reminiscence his late wife. Stop judging him or anyone who is grieving. YOU are not in his shoes

  12. “Apabila ahli keluarga yg sudah meninggal dunia merasa sangat tenang, sebenarnya itu petanda roh arwah sangat tenang”, … Itulah kata2 yang saya terima selepas saya hadapi 2 kematian yang berjarak sangat dekat, anak dan suami. Memang benar….. Lebih baik berserah kepada Allah… Itulah yang terbaik…..
    Sememangnya syaitan akan kacau hati kita…seolah2 kenapa tak buat begini tak buat begini….
    Namun percayalah….
    Takdir Allah adalah yang terbaik untuk kita, untuk anak-anak untuk si mati…..

    1. Allahuakhbar….besar sugguh ujian yg puan hadapi…ank dn suami pun sakit apa ya…ank umur brapa

    2. @jemilah jemy kemalangan dalam perjalanan menziarah ibunya yg tua… Kejadian tidak jauh tidak sampai 300meter dari rumah ibunya di Serkam Pantai
      Alhamdulillah….
      Anak meninggal dunia setelah di bawa ke ER…saya redho…

      Ada kawan arwah bermimpi ..di dalam masjid ketika iktikaf …arwah telah ditemani oleh isteri…
      Walhal semasa hidupnya masih muda 19 tahun..
      Arwah telah membatalkan niat untuk masuk kolej walaupun sudah mendapat tempat. Arwah ikut nasihat ustadnya untuk apply jadi imam. Menurut ustadnya itu adalah cara terbaik untuk jaga hafalan AL qurannya. Permohonan untuk jadi imam sedang diproses oleh JAIM.
      Saya redho disaat Allah mengambil kembali pinjaman yg indah itu.

    3. @jemilah jemyarwah suami mengalami kecederaan kecil di bahu. Akibatnya tidak boleh bergerak . Setiap pergerakan kena bantu. Jadi terlantar di pembaringan selama 5 bulan. Arwah sendiri memang ada masalah kencing manis dan darah tinggi.
      Saya redho. Doktor-doktor datang ke rumah untuk rawatan. Kelihatan semakin sehat. Namun ajal tidak memilih sehat atau sakit.
      Saya redho. Kematian yang sangat saya dicemburui. Tanda2 bahagia ketika ajalnya. Selepas ketiadaannya , baru kami sekeluarga tahu bakti-bakti yang telah dilakukan oleh arwah. Seolah-olah kami tidak mengenal arwah yang sebenar.
      Saya redho.

  13. Sangat menyentuh hati saya. Bertuahnya Sarah kerana suaminya redha dgn dia. Kunci syurga seorg isteri adalah pada suaminya. Dan Sarah memiliki kunci syurga itu. Mmg hebat

  14. Allah telah menyusun segalanya dengan baik sekali. Semoga arwah ditempatkan bersama para solehah.

  15. Semoga sentiasa tenang..Inilah dugaan yg paling sedih dalam hidup. Ini adalah ketentuan Allah.. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang beriman.. amin..amin..amin..

  16. Malam sebelum arwah meninggal, saya tetiba teringat and buka ig shuib, mengharapkan ada good news and positive progress. Sebelum tido, saya sempat selit doa, mudah2an ada keajaiban utk dia demi anak2 dan suami yang menanti di rumah. Tapi terdetik juga dalam hati, kalau shuib redha untuk lepaskan, moga Allah tempatkan dia di kalangan yang beriman. Pagi2 bangun tido jenguk ig shuib kejap sbb rasa tak sedap hati, tapi belum ada news masa tu. Macam tu sekali ku beriya nak tahu update. Habis subuh tetiba melintas ‘Al-Fatihah Siti Sarah’, terkedu rasanya, sebak. Teringat kat anak-anak diorang yang kehilangan ibu tersayang di usia yang masih kecil.

    Ternyata Allah mengambilnya bila mana suami redha akan pemergiannya. Semoga Uwais, Talita, Matin dan Ayash membesar sebagai soleh solehah yang didambakan, inshaAllah. Fighting Ayash Affan!

  17. Redha seorang suami..cinta yg paling tulus dari seorang suami..x sanggup tengok isteri sakit dan menderita..redha melepaskan walau diri sendiri sakit..Allahhh..moga ganjaran syurga buat bidadarimu shuib😔😔

    1. @Asmah Abdul Majeed ll mom no

    2. Semoga Allahyarham d masukkn d dlm org2 yg briman dn semoga kita d lindungi dari sebarang musibah

    3. Spt arwah mak Saya sakit dulu. Saya berdoa spt memaksa Allah SWT sembuhkan mak Saya. Saya minta kwn2 Doakan mak Saya dipermudahkan. Alhamdulillah mudah mak Saya pergi. Saya dpt rasa kesedihan shuib.

  18. Wlupn saya seorang non muslim (penganut Roman Katolik) bila tdengar shuib ckp dia redha dan lepaskan isteri tcintanya pergi,ia mengingatkan saya momen terakhir ayah saya 26 Januari lalu.. ayah saya mengalami strok d mana ketika dlm pjalanan ke hospital jantungnya sdh thenti..d pendekkan crta ayah saya d pindahkan ke hospital Duchess of Kent Sandakan dan terus ke ICU.. ayah juga d tidurkan,paru ² kanan sdh mengecut dan ada bahagian otaknya mengalami kecederaan kerana tidak mdapat oksigen.. doktor pakar memperkirakan jantung ayah saya thenti lbh dr 10 min . ketika itu ibu saya bdoa agar Tuhan msh mberinya peluang utk mjaga ayah dan benar selepas lbh 10 hari koma ayah saya sedar tapi hanya mata tbuka, selainnya ayah sdh tidak lg mberi respon… setahun 1 bulan ayah bjuang tapi semakin hari keadaannya semakin merosot,dari pada badan berisi bertukar mjadi kurus kering.. kemuncaknya 26 Januari tu ketika ayah nazak sdh,ibu saya kata pd ayah “kau jalan la,aku d sini juga dan tidak akan ke mana ²..tunggu aku d sana ya.. nanti sampai masa kita jumpa..(sebenarnya ibu bcakap dlm dialek suku kaum sungai) selepas ibu ikhlaskan ayah pergi,plahan ² nafas ayah bhenti..saya pernah cakap dgn ibu, mungkin ayah saya masih btahan selama itu kerana tidak sampai hati tinggal kan ibu saya..hanya selepas ibu ikhlaskan ayah utk pergi dgn tenang ayah saya menghembuskan nafas terakhir pd jam 12.35 tengahari…wlupn menyakitkan tapi ketika kita redha/ikhlas d sisi lain ada ketenangan yg muncul.

    1. Doctor juga minta saya redhakan kepergian suami, selepas ditidurkan & disahkan suami saya brain dead. Walaupun berat saya rela untuk melepaskannya, memang saya redha … cuma rindu. Selepas bertahan dengan life support machine selama 3 hari, awal subuh dia pergi juga selepas saya bisikkan … bahawa saya redha kalau dia sudah penat untuk bertarung, jangan risaukan saya dan anak2 serta ibunya.. saya akan tunaikan amanah. Subuh 10 hari terakhir puasa 2019….. all his vital signs went flat … Al-Fatihah buat suamiku😭.

    2. @Goldilocks ClyQ sis memang tabah,semoga semua yg telah mendahului kita mendapat tempat yg baik..wlu berbeza anutan dan kepercayaan,kita tetap sama d depan Pencipta..

    3. @Alphet Jc thank you… saya harus kuat.. demi anak2. Ndak bulih lemah …. doakan yg terbaik utk kita semua….

  19. Ya Allah hebat nya seorang suami yg redha dan tabah merelakan isterimu pergi ke pangkuan Allah swt yg lebih berhak di atas setiap hamba yg diciptakan. Allahuakhbar ..tahniah shuib, moga Sarah menjadi ketua bidadari buatmu. Sebagai sahabat Serina akan sentiasa doakan dan kirimkan al fatihah dan yasin buat arwah.

Comments are closed.