5 TEMPAT PALING KERAS DI MELAKA Yang Ramai Perlu Tahu [terkini2021]

Video Viral
Spread the love

Klik Disini Rahsia Buat Duit RM200K Santai Dari Rumah!

Klik Disini Rahsia Jutawan Automatik Ledak RM3000 Sehari!

82 thoughts on “5 TEMPAT PALING KERAS DI MELAKA Yang Ramai Perlu Tahu [terkini2021]

  1. ⚠️Sekiranya Tidak kuat semangat, Jangan Menonton Seorang diri
    🔥Jom Komen
    -Beri CADANGAN Video Seterusnya
    -Tempat Manakah Paling Seram di Melaka
    -Komen Pengalaman Anda Jika Pernah Diganggu Makhluk Halus

    1. Assalamualaikom
      Ini creta sy.pada tahun 60an.kesah saorng driver bas batang.dulu bas smpai kul 6ptg.ni brlaku kaesan estate getah.brtmpt di brtam,antara kg parit melana dn melaka pindah.
      Kewsan mmng gelap.x ade lmpu jln.
      Tiba saorng gadis naik basmenuju ke mlaka pindah.dlm bas hntr kondaktor dgn drebar sja.pompian tu bg duit tmbng.smpai bertam,pompuan tu turun.biasa wktu mlm (trip akhir bas tu akn pusing dkat pekan mlaka pindh.klu siang hri smpi pkn alor gajah.
      Satelah hbis duty bas tu akn hnti kat pekn pntai blimbing,krana driver tu orng p.blimbing.kondaktor biasa akn kira brapa kutipn tikit hri tu.
      Apa yg trpernnjat ialah duit yg pompuan bagi mlm tu bukn duit tapi daun getah.sya mnng kuatir apabila jln kwasan tu kerana sy g skolah naik basikal dri kg ke alor gajah.lbh lg klu ada sukn balik mlm.skrg klu blik kg lalu tmpt tu msti tringat trajidi tu.tk.

    2. @AimanZ hakimi setahu kita lagu tu mmg terkenal untuk panggil benda halus so bkn kat uitm lendu je…

  2. Lagu Lingsir wengi tu Jangan Buat main…Seram Giler Kalau Dengar Sorang2 Waktu Malam…
    tu antara lagu Paling Berhantu di dunia sebernanya…

    1. @Alif Syafiq kau ni bodoh . Lagu tu di cipta oleh Sunan Kalijaga seorang wali Allah tapi sekarang orang kita ni bodoh tak mengaji sebab tu guna lagu tu untuk buat filem seram asalnya lagu itu dibuat tentang seorang hamba rindukan penciptanya

    2. @Alif Syafiq kalau xmaki nanti susah nak faham maki je senang zaman sekarang ni xboleh biar xboleh nak ckp elok2 dengan puak2 bodoh termasuk kau

    3. @Nur hidayah yep,asalnya ulama sunan kalijaga wat lgu tu utk bermunajat pd allah,tpi ramai duk reka jdi berhntu n berubah ayat

    4. Lgu ad 2 versi..versi asal y di tulis sunan klijaga..y tu mmg xd unsur2 memuja jin setan pon..just mngisahkn tentang dri nye..rsanye antra dia dgn sang Pencipta..dan y versi kdua da diubah liriknye..y memuja jin dan setan..sungguh xbertggjwab..sedangkn lirik y pertama tentang ktuhanan..

  3. Best Video Admin…Sambil Seram2 Ada selit pelbagai Fakta Dan ilmu Tentang Melaka Dan sejarahnya…
    👍🏻👍🏻
    Banyak Benda dapat Belajar tengok Video ni🔥

  4. Best tapi seram 😅
    Penakut tapi nk tengok jugak 😅
    Mantap 😃

    1. @•𝙻𝚒𝚕 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚒•🎈 jimin ni aku tau la kpop tapi

      Read more…….

      Aku tk tengok kakak aku ckp

  5. KISAH PERTAMA – dah lewat petang menuju ke Maghrib, waktu aktif makhluk halus. Semata-mata nak suasana pencahayaan yang cantik untuk bergambar, memang tak beruntung dengan masalah yang dihadapi. Selain disorok, akan ada yang mengikut. Zaman ratusan tahun dahulu di tepi pantai berkenaan mungkin kawasan berlaku peperangan atau kawasan kediaman.

    KISAH KEDUA – lagu dan lirik yang seakan atau mungkin memang memanggil dan memuja makhluk halus. Sama konsep kejadiannya seperti yang berlaku ketika lagu puisi dari kumpulan Redang bertajuk “Perjalanan” baru dibuat ( ada dikongsikan oleh penyanyinya pada temubual dengan wartawan Melodi ).

    KISAH KETIGA – saya sebelum ada Covid 19, ada berkesempatan untuk membantu dan menemani pemilik Andak Spa ( Pak Andak ) yang menjaga salah sebuah rumah di dalam taman ini ( di waktu siang ), sebagai rumah angkat. Kawasan ini bersambung dengan Zoo Melaka. Selain dari sebab hutan belukar, pelbagai barangan antik dibawa masuk sebagai perhiasan di dalam setiap rumah negeri yang ada. Maka kemungkinan besar salah satu atau banyak barangan antik itu ada penghuni / penunggunya. Pemilik Andak Spa pernah menawarkan saya untuk tidur di rumah angkat berkenaan (untuk tolong jaga dan saya dibenarkan untuk buat khidmat urutan kaki di sana), namun saya menolaknya sebab tandasnya jauh. Wajib seram kalau waktu malam nak pergi tandas 🤭😅. Seberang jalan dari Taman Mini Malaysia dan Mini ASEAN ini, ada Taman Rekriasi Ayer Keroh. Taman rekriasi ini pun ada kisah mistiknya.

    KISAH KEEMPAT – kawasan ini dahulu sibuk dengan pelbagai urusan pada ratusan tahun dahulu. ia juga berlakunya tumpah darah akibat peperangan dan di kawasan berkenaan ada kubur. Kota berkenaan pula dibuat dari batu-batu runtuhan masjid dan kubur, maka haruslah ada mistik yang berlaku. Saya pernah melawat kawasan ini dan melihat kubur portugis di atas bukit dan kubur belanda di lereng bukit. Semasa di lereng bukit waktu petang, kurang lebih pukul 5.00 ptg, saya seorang diri ( waktu itu tiada pengunjung lain masuk ke jalan lereng bukit ), berjalan melawat kawasan kubur belanda. saya terlihat kelibat seorang anak kecil ( budak perempuan ) yang berpakaian seperti gaun labuh yang bercorak bunga berdiri beberapa ratus meter. Ia muncul beberapa saat sebelum menghilang.

    KISAH KELIMA – sebilangan kawasan di jalan itu merentasi kawasan bukit yang berhutan / semak samun. Maka memang ada gangguan kerana kemungkinan besar rumah dan perkampungan makhluk ghaib di sana telah “musnah” ketika pembinaan lebuhraya berkenaan.
    **************************************
    Saya ada kongsikan kisah misteri mistik yang saya sendiri alami di saluran Youtube saya yang lagi satu iaitu ——> AhmadZaki Vision ( setakat yang saya kisahkan dalam rakaman video di Youtube “AhmadZaki Vision”, ia berlaku di Banda Melaka seperti di kawasan UTC Melaka dan Jalan Hang Tuah ).

    1. @SAYYID MUHAMMAD FAIQ

      kalau menaip dah terbiasa bahasa baku. kalau bercakap cara biasa ( loghat Melaka )..

  6. Jom Selawat. Ikut je ni:
    Allahumma solli ala Muhammad wa ala Ali sayyidina Muhammad tahniah korang DH selawat!free pahala!🤗

    1. @Chaos Muizfaris88 Jap, SCP Containment Breach seram sangat ke? Kan ade MTF Epsilon-11, tahula nak kill kita tapi at least ada teman juga.

    2. @Chaos Muizfaris88 ooooh wait, yeah, terlupa Keter wujud lol. Terlupa ada banyak classifications dan dangerous SCPs macam 096.

  7. Carta no 1 PANTAI KLEBANG
    #ORANG DULU2 DAH PESAN WAKTU MAGHRIB JANGAN MERAYAU DI LUAR RUMAH CUBA TENGOK ATOK NENEK KITA DULU2 CUKUP PANTANG & MARAH BILA DAH MAGHRIB KITA MASIH LAGI DI LUAR RUMAH…LAGI PUN WAKTU MEMANG UNTUK KITA TUNAIKAN SERUAN ILLAHI…SEBAB TU PESAN ORANG TUA DULU2 JANGAN PANDANG REMEH….ADA SEBAB YANG KITA XTAU….WALLAHUAKLAM….MAAF KALU TERSALAH BAHASA

    1. satu lagi org selalu tinggal solat maghrib atau solat hujung waktu. Nanti bila dikacau makhluk tu, barulah menyesal tak solat. Solat tu pendinding diri.

    1. admin channel ni memang best2 video dia.. kalau tngok video seram dia, memang terbaik laa.. 🥰

    1. setuju di sekolah saya ada cerita seram dulu sebelum bina sekolah saya dulu tu hospital hospital tu kawan saya cakap ada hantu

    2. @Transformer 123 taik lah hantu….hantu mana der wujud

  8. 5 Tempat Paling Keras di Negeri Sembilan.

    Yg setuju silakan like✨✌🏻

  9. sesiapa org melaka, memang tahu tempat2 ni memang menyeramkan. tapi ada lagi tempat2 yg sangat seram. mcm dkt Bukit Cina, senjuang paul, pulau melaka dan lain2

  10. 0:34 tengok ustaz Somad pun pandai tentang sejarah Malaysia 😂👍

  11. Masih awal lagi ke nak bercerita?
    Mak saya bekas pelajar Uitm lendu. Dia kata setiap kali waktu azan dekat situ memang akan ada suara perempuan menangis yg datang dari arah tasik dekat Uitm tu. Memang kuat bunyi nya jelas kedengaran. Terutama waktu azan maghrib dan isyak. Kalau ada orang yg buat bising atau perangai gila2 pun waktu azan tu akan senyap sebab antaranya hormat azan dan terkedu dengar suara perempuan menangis teresak esak. Waktu azan sahaja suara tu ada. Mak saya kata suara menangis tu selalu kedengaran bila kalimah ALLAUAKBAR yang kedua dilaungkan. Blok asrama mak saya betul2 bersebelahan tasik itu. Memang dari asrama tu boleh nampak tasik tu. Memang jelas dengar setiap kali azan memang ada suara tu.
    .
    Cerita yang kedua. Dulu, tasik tu tak keruh macam dalam gambar yg admin masukkan dalam video tu. Dulu tasik tu warna air nya jernih sikit warna hijau dan ada pokok2 air dekat tasik tu. Macam pokok teratai tempat katak duduk tu la. Suatu hari, kelab apa entah nak buat gotong royong kemas2 tasik tu. Semua org bersihkan tepi2 tasik tu buang pokok2 atau daun2 kat tasik tu mana yg buat semak sangat. Lecturer diri atas jambatan dekat tasik tu tengok students kemas2 kan tasik tu. Waktu diorang kemas, lecturer nampak ada ular besar berlingkar macam gulungkan badan dekat tengah2 tasik tu. Memang besar gila. Budak2 tu semua buat kerja kat tepi tasik. Terus lecterur tu suruh student naik atas dan stop kemas. Tak tau nak describe macam mana. Ular kalau nak lingkar kan badan macam mengerang telur tu atas darat. Bukan dlm air. Ukar tu besar gila. Entahlah wallahualam. Tasik tu memang jadi tempat org jogging tepi2 tu. Jambatan tu selalu student guna untuk pergi class dri asrama. Tapi malam2 memang jarang org guna jambatan tu. Mak saya selalu guna jambatan tu untuk kelas tak kisah waktu malam pun mak saya guna jambatan tu jugak. SEbab mak saya malas guna jalan jauh.Banyak juga kejadian seram situ tapi mak saya jenis yg main hentam je tak kesah sgt Sbb memang mak saya jenis bole nampak. So dia dh biasa. Kalau aku, tak tahula apa jadi hahaahahahah

Comments are closed.