71 thoughts on “5 MALL Paling BerHANTU di Malaysia Yg Ramai Tak Tahu

    1. @Hollow woi ngok kau tk gna otak ? Klau dia tk ska dgn opinion aku tk yah la nk komen sna sni ! Lain kli tngok dgn minda ehhh

    1. @MUHAMMAD IRFAN AR-RAYYAN BIN MOHD RIZAM Moe ni byk ckp lgi uuuu bsing dia yang sakit hairan

  1. Alhamdulillah…dah banyak perkara yang aq tak tahu tapi dh tahu bila tengok top 5 malaysia…..konten youtube page ni semua menarik…aq suka…semoga top 5 malaysia maju dan berjaya di dunia dan akhirat..amin🤲

  2. saya pernah ke Palm Mall, ketika itu saya dalam lawatan sekolah, semasa saya hendak memilih, rakan meminta saya untuk menemankannya ke tandas, semasa di dalam tandas, suasana di dalam tandas itu memang suram, lagi2 pada waktu itu adalah malam, semasa itu tiada rasa apa2, tpi selepas rakan saya keluar dari tandas, sedang kami membasuh tangan, tiba2 terdengar bunyi orang batuk padahal hanya kami berdua di dalam tandas, kami terus memecut keluar dari dari tandas tersebut, walaupun ini tidak kedengaran seram bagi kalian, tapi seramlah bagi saya dan rakan saya, sekian

  3. Top 5 lagu malaysia yg berhantu

    Salah satunya CINDAI..
    Itu nyanyian yg dinyanyikan oleh siti nurhaliza..tapi..katanye lgu itu sangat misteri..

    Itu saje yg saye tau Terima Kasih

  4. Palm mall yg paling seram cause tempat nie yg first i pegi ..time masuk bersama kwn tue rasanya sejuknya lain mcm x sama mall lain tpi saja nak sedapkan hati maybe aircond sejuk x taw pula rupanya tempat tue ada bnyk kisah cause x caya apa yg dorg katakan sebelum nie tpi terkena diri sendiri bru lah rasa nak cepat kluar..time nak gi toilet yg kat atas lg seram time tue kwn tggu kat luar ingat kn ada org masuk tandas sebelah cause ada bunyi pintu tutup and org buka plastic tpi time kluar tandas smua kosong pintu x tutup nak sedapkn hati maybe org tue dah kluar awl kot and try tnya kat mamber yg satu dia kata yg masuk last sya and yg terahkir kluar sya juga so time tue lh sya cepat2 bwa kwn kluar and cerita smua kat dia..kwn kata muka i dah pucat gila 😂so itu lh last time i gi sana

    1. Slalu tgk wayang kat Palm Mall.. haritu masuk toilet dia sorg2 tak pikir plak psl apa 2 pun.. 😆
      Tapi better lah dr bangunan lain yg terbengkalai trus.. at least berpenghuni.. tp kat belah palm hotel tu ye.. mmg ada.. confirm..

  5. Aku kerja bawah ground floor palm mall tu lebih 3 tahun shift malam dulu dua orang sekarang kerja sorang , bende² kacau tu dah biasa bende putih, bende teralih, kalau anjing menyalak tiba² area situ isyarat ade bende la tu , alhamdulilah skrg dah chaw dari tempat tu haha

    1. Xseram sgt DIY…kdai rm2 lgi la keras dn BERHANTU…lau org umh aku msuk…lgi menyeramkan…mesti dkat rm100 rabak…jajan je byk…😢

  6. Mak aku dulu seorang Tukang Cuci (contract) di sebuah shopping mall terkenal yg berlokasi di Kuching.. nama Shopping Mall tu The Spring, Kuching.. nk dijadikan cerita, masa Mall ni mula2 nk beroperasi, mak aku ditugaskan untuk bekerja la tengah malam hingga ke pagi.. rutin dorg mcm biasa la cuci Toilet, cuci seluruh mall, cuci basement parking.. masa tu Mall belum officially bukak lagi.. tgh dlm proses mencuci bekas2 kotoran pembinaan.. nk dijadikan cerita, Security Guard dekat situ suka menyakat.. maklumlah Tukang Cuci semua perempuan (ada jugak pondan).. dorg kadang2 nakal suka main2 tutup lampu.. satu hari tu, tgh malam, seluruh Mall lampu dia terpadam.. mungin trip kot, last2 ada bunyi org menangis.. menangis tu mendayu dayu sangat.. tu bukan bunyi tukang cuci ya, ada tukang lain di dlm mall tu yg menangis.. mak aku punya takut dgn kwn2 dia terus berlari masuk ke dalam stor simpan brg2 cucian (dekat situ je ada lampu).. kwn mak aku sampai terkencing dibuatnya.. last2 dorg xjdi cuci mall tu.. dorg semua sambung buat kerja lepas azan subuh berkumandang sebab sebelah Mall tu ada masjid.. sejak hari tu, mak aku xnak dh duty tgh malam sampai pagi.. Shopping Mall ni mula2 buka dulu memang mcm2 kes berlaku.. ada satu kes tu sebelum hari Gawai, dorg tengah pasang decoration la untuk sambutan Gawai.. antaranya sebuah patung ukiran kayu yg bersaiz besar.. saya x tahu sangat pasal patung tu, tapi saya tahu tu ukiran dari etnik org Ulu, xpun Iban.. then petang tu hujan lebat.. lebat sangat2 sampai banjir satu Mall tu.. bayangkan kawasan tu bukan kawasan banjir, tapi kenapa boleh jadi cmtu? ada org cakap itu sumpahan, sebab decoration tu utk upacara keagamaan dorg.. mak aku terpaksa stay up sampai tgh malam untuk cuci sisa2 banjir tu semua.. ada kedai terpaksa buang baju2 dorg sebab terkena banjir.. then ada satu lagi kes, kes pembunuhan.. masa tu salah satu Toilet The Spring ni letak kt luar (pintu nya).. jadi even Mall tutup sekali pun, org awam masih boleh guna toilet tu.. ada kes sekumpulan Cina ni bergaduh dekat nearby night club.. jadi dorg kejar si mangsa sampai ke toilet The Spring tu.. habis toilet tu tersimbah dengan bekas2 darah si Mangsa.. nasib bukan mak aku yg cuci.. since then, pihak The Spring tutup toilet tu.. jadi sekarang ni Toilet tu terletak dlm mall.. sebelah tempat bayar parking.. sejak kejadian tu, sapa2 yg duty tgh malam mesti dgr suara lelaki menjerit dari toilet tu.. Mak aku rindu sangat dgn The Spring ni.. sebab The Spring membesar dan bediri maju dgn kudrat dia sbg tukang cuci walaupun hanya contract.. disebalik kemegahan The Spring tu menyimpan pelbagai kisah2..

  7. Saya duduk di skudai johor…saya berkerja di terminal bas. Sebelah mall skudai tu ada foodcourt and depan tu ade mamak and hotel goodhope. Masa saya tunggu kawan saya nk amek saya dari foodcourt tu nk ke tempat kerja, saya terasa ade angin laju dari belakang sampai tudung saya kedepan pastu dh rasa tk sedap hati…masa tu malam saya shift malam. And saya nk masuk kereta kawan saya tu saya ade nampak perempuan kat seat belakang….saya diam je lah….pastu mase kitorang dh masuk office, saya tanya die…”kau ade bawak org ke tadi?” pastu die kate tk lah aku sorang je tadi….tu jelah dari saya huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *