5 Kisah SERAM Rider GRAB dan FOODPANDA Paling Menakutkan DI Malaysia

Video Viral
Spread the love

Klik Disini Rahsia Buat Duit RM200K Santai Dari Rumah!

Klik Disini Rahsia Jutawan Automatik Ledak RM3000 Sehari!

61 thoughts on “5 Kisah SERAM Rider GRAB dan FOODPANDA Paling Menakutkan DI Malaysia

  1. Pengalaman seram saya sebagai penghantar makanan :

    Pengalaman seram saya berlaku pada tahun lepas.waktu itu saya menerima pesanan terakhir makanan KFC dan perlu hantar ke baling kedah.saya menerima pesanan itu jam 9:00 malam selepas itu saya melihat location yg diberi .dan jarak penghantaran yg perlu di hantar adalah 20 kilometer . sewaktu perjalanan saya ke lokasi keadaan itu pada waktu malam sangat sunyi sepi. jalan di sekitar saya itu tidak mempunyai lampu jalan atau pembahagi jalan.waktu itu saya hanya diam dan teruskan perjalanan saya ke lokasi.tiba nya saya di lampu isyarat saya melihat motosikal yang lintas di hadapan saya alangkah terkejutnya nya ketika itu saya ternampak lembaga wanita berambut panjang berbaju putih duduk di belakang motosikal yg saya lihat.saya hanya diam dan tidak endahkan makhluk tersebut.saya teruskan lagi perjalanan saya ke lokasi .dan pada ketika itu jam menunjukkan pukul 9:25 malam .kira-kira dlm 2 kilometer sebelum saya tiba ke lokasi.dalam keadaan saya sedang memandu saya teringat kejadian yang berlaku di lampu isyarat tadi . kemudian tiba-tiba dari jauh saya melihat seseorang berdiri di tengah jalan .saya cuba memperlahankan motosikal saya dan melihat siapa yang berada di tengah jalan itu.alangkah terkejut nya saya ternampak lembaga wanita berambut panjang berbaju putih yang sama di lampu isyarat tadi.dalam keadaan Sya terkejut Sya memberhenti kan motosikal saya lalu memperhatikan makhluk tersebut jarak ketika itu dalam 50 meter. tubuh badan saya seakan terhenti .keadaan jalan itu sangat sunyi dan tidak ada lampu jalan.bulu roma saya berdiri badan saya menggigil.ketika saya cuba untuk berpatah balik tiba-tiba makhluk itu menolehkan tubuhnya dan memandang ke arah saya dengan kepala nya turun sedikit ke kanan .saya melihat makhluk itu dengan mukanya yang hancur .makluk mendekati saya dengan perlahan .saya pejamkan mata saya dan membaca ayat-ayat Al-Quran dan alhamdulillah makhluk itu hilang dan saya teruskan penghantaran. selepas selesai sahaja penghantaran saya cuba bertanya kepada orang yang menerima makanan yang saya hantar tentang jalan yang saya terserempak dengan makhluk perempuan itu .dia pon berkata
    *Jalan itu dulu pernah berlaku kemalangan ngeri antara motosikal dengan kereta . motosikal yang dibawa oleh seorang perempuan maut dirempuh sebuah kereta yang hilang kawalan wanita itu parah di bahagian muka dan mati ditempat kejadian* selepas mendengar cerita lelaki itu saya pon segera pulang kerumah . waktu perjalanan saya pulang ke rumah saya mengikut jalan di mana saya ternampak makhluk wanita itu.lalu saya terserempak dengan wanita itu lagi yang sedang berdiri di tepi jalan.tubuh wanita itu seperti orang biasa .saya laju kan motosikal saya dan mata saya memandang wanita itu dan dia senyum kepada saya muka nya tidak hancur bersih dan putih.sekitikanya saya jauh daripada wanita itu saya melihat cermin sisi motosikal saya dan wanita itu hilang dari pandangan Sya .akhir sekali tibanya saya di rumah saya.badan saya berpeluh dan menggigil .dan sehingga sekarang saya tidak pernah lupa kejadian tersebut………..

    Kalau korang suka cerita saya jangan lupa like

    Semoga saya terpilih oleh admin
    Top 5 Malaysia 😀

    1. @Zɪᴋʀᴜʟʟᴀʜ ko buat ak nk tengok padu sngt ke 😭, kesian eh nk rate plk ,adik okay ke adik,nk abg buat Surat OKU kt adik x 😭

    2. Citer da 1 thn.. bongok nye sampai thn ni.. mungkin selama2nye.. mcm baling xde kfc.. membongak 20 kilometer.. ape bende la.. xde lagi foodpanda, grabfood nk antar jauh gitu.. berape inggit je dpt.. terima kasihlh sbb citer ye..

  2. Selama saya subscribe top 5 malaysia ni…
    Kalau masuk notification je,auto saya tengok video apa seterusnya🤣astu jadi seronok sendiri😅 sbb kadang ii seram👻 kadang ii menkagumkan😅…tapi saya tetap support abang👍🏻😊

  3. Hye 😊 saya nak kongsi kisah sy time kat sekolah..ade stu hari tu time tngh exam , sy dudk blakng bhagian tpi skali brsebelahan blakang sek..pstu sy dngr bunyi mcm orng mnyanyi,sy mmg da seram daa..tpi sy still pndang gak kat pokok tu..then sy nmpak prempuan rmbut pnjang pakai baju wrne putih tngh mnyanyi,tetibe die pandang saya,mata ktorang brtntangan mmg rse cam nk mati l laa..sy nk jerit tpi suara macam terlekat..pstu sy letak muke atas meja tutup ngn pencil case …sy mnjerit la (,suara dh bole kluar) tpi nyaring,macam jerit dlm umah kosong..sy tryla bukak mata sikit nk intai sy tngok class mmg kosong ade sy sorng je…sy mmg taktau nak buat ape,just zikir,bace ayat kursi cmtu jela..lama gak la..dlm 20 minit gitu baru oke balik..tq baca 😊 btw mmg dah rmai plajar/guru kene kat blakang sek tu..

    1. @ZAYN aq dh paham, waktu tu tgh minggu exam, so dia nk concentrate dia pi la kelas sorang2, ad logik an🤣🤣

  4. saya rider foodpanda selalu kerja waktu shift LND(late night delivery) memang banyak kali ternampak kelibat2 benda2 halus ni cuma sy buat tktahu je tapi Alhamdulillah la tkde lagi la kena kacau cuma nampak kelibat dia lintas2 cmtu je cuma apa yg sy nak pesan sering la baca ayat kursi setiap kali nk pegi mana2 utk pendinding kita Insyaa Allah

  5. kisah seram ini bukanlah daripada Saya .. tapi cg saya.

    cg Saya kata..semasa dia di kolej..dia Dan kawan baik dia Ada Kat tandas,kawan baik dia ni Ada didalam tandas tu..lepastu Masa dia keluar..cg kata muka dia macam pucat Dan lesu.cg Saya pun Tanya lh”kenapa dengan awak ni,lesu je?”.”takde apa apa” katanya.lepastu dia Dan kawan nya pun masuk kelas ..tapi Masa kelas berjalan,tiba tiba Ada sesuatu Tak kena MACAM dia kena rasuk ..dia asyik ketawa Tak henti..cg Saya Dan kawan kawan cg Saya yang lain pun panik..lepastu guru mereka suruh bawa jumpa guru kaunseling..tiba di bilik kaunseling,dia ketuk pintu…tapi cg kaunseling takde .jadi mereka pun masuk jelah Kat dalm bilik..lepastu cg Saya Dan kawan kawan nya pun baca Yasin ..merdu..tapi bila lama sangat cg Saya pun penat..jadi baca pun teruk..tiba tiba kawan baiknya ketawa Dan kata”hahahaha,baca pun Tak betul..Ada hati nak baca Yasin”.lepastu mereka semua pelik ..Tak lama kemudian ustad pun datang dengan guru guru..ustad pun baca ayat Al Quran Dan kawan baiknya pun pengsan..Tak lama kemudian,dia pun sedar..cg Saya tanyalah”kenapa dengan awak takdi?”.dia pun kata “Masa Saya dalam tandas ,Saya pandang ataskan..Saya nampak muka warna hitam ats bumbung lepastu dia pandang Saya..sy Tak sedar diri masa tu..sedar Tak sedar sy dah Ada dengan awak Kat sini”..cg Saya pun takut Dan bertanya dalam hati”siapa orang yang muka berwarna hitam tu?”.

    itu sahaja cerita kalini..nak DENGAR lagi..sila Komen Dan like Saya ok..ini kisah BENAR..^_^👍😃😀🤔

  6. Assalamualikum …
    Saya nak cerita pengalaman saya waktu bermain hoki disekolah …masa tu bola tersebut keluar dari gelanggang ,saya dan kawan saya ni nak pergilah ambil bola tersebut .Waktu kita orang nak ambil bola tersebut kaki saya tersadung lepas tu kita orang cakap perkataan yang taksepatut nya ….
    Selepas itu kaki saya bengkak 1 minggu …mak saya bawak saya pergi berjumpa dengan pakar perubatan islam.Pakartu cakap saya terlanggar sesuatu benda …yang mana mahluk keras selalu ada sebab itu tempat dia..selepas berubat kaki saya makin susut ..alhamdulillah
    Semoga menang giveaway dari Top 5 Malaysia Aminn…
    Dan semoga top 5 malaysia terus maju jaya
    #nakmenanggiveaway
    #sikianlamatidakmenang

  7. Assalamualaikum…. Sye pun pernah alami macam nie semasa jadi rider Pizza. Sye pernah hantar order di area kuari cheras. Kawasan yang sye hantar order tu berdekatan dengan kawasan perkuburan. Kebetulan semasa hantar order tu pada waktu maghrib, selepas hantar order tu sye lalu kawasan kubur tu sye ternampak kelibat orang sedang berdiri di tepi jalan. Kawasan tu tidak ada kenderaan lalu kecuali sye saja masa tu. Setelah sye ternampak sye tidak cakap apa2 lalu terus jalan saja balik. Setelah sampai di tempat kerja semula sye cerita kan pada rakan sekerja apa yang sye alami semasa hantar order tu. Rakan sekerja beritahu kawasan tersebut sememangnya ada pernampakan kelibat. Keesokannya sye tidak dapat hadir kerja kerana demam 1 minggu. Lepas dari kejadian tu sye tidak lagi berani untuk hantar ke kawasan tu. Sye terpaksa bagi order tu pada rakan yang boleh pergi ke sana. Tu adalah pengalaman sye sebagai rider Pizza yang sye tidak boleh lupa sampai sekarang. Sye adalah rider perempuan jadi sye tidak semangat kalau kena kejadian macam tu.

    1. sepanjang tahun dari 2011 hingga 2015 saya brtugas courier dan sering buat delivery lewat hingga isyak belum pernah lagi berlaku apa2 kejadian di kawasan itu..sepanjang jalan kuari, seluruh kawasan jalan semerah padi, jalan senohong dan sekitarnya juga tidak menemukan apa2..barangkali saya bernasib baik..

  8. Kejadian ni jadi masa aku kat plkn, bilik air kat plkn ni jenis memanjang, standard bilik air kat asrama. Aku jenis basuh baju malam dalam pukul 11.30 mlm, basuh baju kat singki bertentangan dgn bilik² mandi. Time basuh baju tu ada dua orang member Chinese aku, Wong dgn Ong, tgh mandi kat bilik mandi dpan. Pastu yg nama wong ni kluar, dia cakap ngn aku dia masuk dulu, pastu dia pun cakap dgn Ong nak masuk dulu. Ong pun jawab la ok.. So tinggal aku ngn Ong je kat bilik air tu. Tak takut sngat la aku sebab ada kawan.. Aku borak2 la ngn dia. Pastu tetibaa senyap dan aku pun x dengar bunyi shower kat bilik mandi dia. Aku panggil2 dia. Dia senyap.. Aku bukak bilik mandi tu satu², x ada siapa kat bilik air selain aku. Aku cepat2 kemas kain aku, terus aku nak keluar. Alangkah terkejutnya aku bertembung dgn Ong tu dkat dpan pintu.. Dia nak masuk bilik air nak cuci tangan. Dia dah siap pakai baju, dah berbedak pun bagai. Aku tanya dia, “bila kluar?” dia kata dah lama dah kluar. Aku cepat2 masuk bilik terus tido

  9. Nasib baik tengok vid ni lepas sahur allahu seram dia sampai saya tak sanggup nk tgk screen phone

    Btw saya tak pernah nampak hantu dan tak pernah kena ganggu dan mintaklah dijauhkan,tapi saya ade pengalaman masa di asrma dulu.Saya bersekolah di sekolah agama di kelantan dan masa tu kalau tak silap saya dalam bulan tu kebanyakan sekolah agama diganggu secara bergilirgilir.Kiranya seminggu sekolah agama tu kena then tahu tahu sekolah agama lain pun histeria juga.

    Dijadikan cerita,saya tak boleh solat ketika tu dan kami ramai ramai kena baca ma’thurat disurau asrama sementara tunggu pelajar di masjid untuk solat isyak and maghrib.Astu masa tgh baca ma’thurat ramai ramai dgr ade seorang menjerit nyaring scara berterusan dan berlari lari belakang surau..dahla time tu maghrib,kami mmg terkejut habis terus menguatkan bacaan, rupanya dia dikejar hantu dan saya takleh bayang camne dia nk keluar dari belakang surau,,tu jalan mati sbb tutup dengan pagar.

    Akhirnya,bila semua pelajar balik dari masjid,ramai diminta masuk ke dorm dan jangan menghampiri surau,tapi histeria cam berjangkit dari satu dorm ke dorm yg lain plk.

    Saya seorang yg lemah semangat so bila stay kat dorm mmg gila ase sbb kiri kanan org kena histeria,nasib saya tk kena.
    Disebabkan keadaan tk terkawal,kami kena keluar dari kawasan asrama dan dikumpulkan kt masjid sekolah(btw masjid sekolah saya kat luar asrama).

    Dalam perjalanan ke masjid,saya terpandang kawasan tapak perhimpunan,kawasan tu gelap dan mmg sah sah le takde orang pegi situ,tapi saya nampak ustaz saya lengkap berjubah berdiri straight atas pentas. And saya sure tu bukan ustaz saya pun.Okay tu jelah pengalaman saya.

  10. KLCC Twin Tower.
    Sy kerja security 4 tahun lepas , security luar yg jaga KLCC park dan sekitarnya . Ini pengalaman seorang security Nepal ,mlm tu dia baring di satu pondok check point area KLCC park ambil main telifon ttiba ternampak pmpuan dukung anak berjalan melintas pondok yg dia baring tu ,jam 10 KLCC park dh tutup xda sesiapa yg dibenarkan masuk ,kejadian ni jam 2 pagi .Nepal tu tegur ‘ helo miss ,KLCC park dah tutup xboleh masuk(dlm bahasa Inggeris) namun pmpuan tu xckp apa2 dia teruskn berjalan dgn perlahan langkah demi langkah ,dia tegur lagi skali xjawab juga baru dia terperasan mcm kain sahaja mcecah ke tanah sbb lampu didepan xnmpk bayang2 kaki kmudia dia suluh touch light bende tu hilang .dia xtau ape bende tu keesokan dia cerita kat sy ,mlm seterusnya sy yg kena sift tempat dia kena mmg xtido sy,nasib baik xda apa2 berlaku .

  11. Pengalaman seram sy sebagai cod makanan.. Sy cod makanan dlm kpg je.. Ada satu hari ni.. Org order makanan.. Bila dia send location tu,macam dekat je.. Tapi dh nk kluar dari kpg sy laa.. Dlm pukul 8:30 mlm mcm tu sy pergi hntr makanan dekat rumah dia.. Tgok dekat waze dlm 5-10 minit mcm tu dh smpai dh rumah dia.. Dlm prjlnan nk ke rumah dia tu.. Rsa mcm jauh semacam.. Sy tak kesah dulu lahh.. Sbb masa tu sy fikir sy bawak motor slow sgt kan.. And sy tmbh klajuan sikit jd 80km/j.. Rsa dh 15 minit atas jalan.. Tak smpai smpai jugakk.. Sy mls lhh nk fikir.. Pastu sy nmpk ada satu rumah ni.. Rumah tu dlm hutan sikit.. Dlm hati sy,itu lh kot rumah dia.. Pastu sy bagi slm.. 3 kali.. Takde sorg pun menyahut.. Rumah tu nmpak usang sikit.. Pastu bertangga.. Sy pun.. Naik lh tngga tu berdiri dekat dpan pintu rumah dia.. Sy ketuk berkali² tak disambut.. Pastu sy give up.. Sy turun tngga,sy start enjin moto.. Pastu msa sy nk jln tu,pintu dibuka.. Tapi yg pelik nyaa takde org punn yg bukak.. Sy bagi slm.. Pastu tnya.. Ada order mknan ke?? And then terdengar satu jeritan permpuan mntak tolong.. Perasaan ingin tahu tu lain mcm.. Sy slow² naik tngga dan sy tngok dlm rumah tu, mcm rumah bomoh.. Dukun mcm tu laa.. Ada asap.. Bau kemenyan.. Then ada balang.. Srsly memang mcm rumah bomoh.. Masa sy jenguk tu, terdengar bunyi mcm suara nenek tua, bercakap.. Tapi takde org.. Sy punn apa lagi.. Sy naik moto terus blahh aa dari situ.. Masa dlm perjalanan pulang tu, mcm ada something naik atas moto sbb sarat semacam je.. Sy bawak moto laju mana punn tetap jugak berat.. Sy tak kisah.. Asalkan sy boleh smpai kat rumah sy secepat mungkin.. Dalam beberapa minit sy pun smpai dhh kat rumahh.. Pastu smpai je rumah mak sy tnya sy pergi manaa.. Sy punn ckp laa sy pergi cod mknan dekat rumah tu.. Pastu mak sy ckp tadi dia dtg ambik.. Pastu yg sy peliknyaa. Mak sy ckp 2 jam lebih sy tak balik rumah.. Bila dgr mak sy ckp macam tu.. Sy pun.. Dh rasa tak sedap hati dahh.. Sy melirik jam dekat dinding.. Ye memang betul.. Jam dah pukol 11 malam.. Sy pergi tukar baju.. Sy basuh kaki basuh muka.. Then dekat rumah tu lain lahh lagi ceritanyaa.. Bila bnda tu ikut sy balik rumah.. Kat rumah sy nie,memang selalu tutup lampu dekat dapur tu.. Selepas sy basuh kaki.. Sy rasa tak sedap hati.. Macam ada yang memerhati je… Sy malas lahh nak kesah sebab sy rasa sy terlalu takut pasal tadi tu dan terfikir fikir.. Sy nak masuk bilik, pastu sy tengok adik perempuan sy atas katil sy.. Sy tnya lahh kat die.. “Knpa duk kat katil abg?? Tak tidur lagi ke dik.. Nanti mak marah” dia cuma senyap dan pergi keluar dari bilik sy.. Pelikk lahh.. Sebab adik sy ni mulut dia bising tak boleh bawak bincang.. Kalau dia tidur baru aman sikit.. Sy tidur sebilik dgn adik lelaki sy.. Adik sy yg sedang main phone dekat katil die pandang sy pelik.. Pstu sy tnya lahh dia.. “Knp tengok abg mcm tu?? Tak puas hati ke?” Pastu adik sy tnya sy.. “Abg cakap dgn siapa?” Pastu sy gelak lahh.. Sy ckp kat diaa.. “Tu lahh kauu.. Leka main phone smpai tak sedar Azreen masuk bilik..” Makin lahhdia tgok sy pelikk.. Dia ckp lahh ” Bangg.. Azreen dh tidur lahh dgn kakak.. Knp abg nie?” Bila dgr adik sy ckp mcm tu.. Sy berlari msuk bilik kakak sy.. Dn sy tengok adik sy Azreen tgh tidur dgn kakak sy.. Sy masa tu meremang bulu tengkok bila tgok adik sy ada dlm tu.. Esok nyaa sy tnya adik sy.. Ada tak msuk bilik sy.. Pastu dia dgn kakak sy ketawa pulakk.. Then sy cerita lahh dekat diorg pasal masa sy pergi cod tu dan dkat dlm bilik sy tu.. Beberapa hari slpas tu, ayah sy panggil ruqyah.. Dia ruqyah sy.. Pastu ustaz tu ckp.. Sy hampir ditarik ke alam bunian.. Bila diorg gagal tarik sy… Diorg tak puas hati.. Diorg ikut sy balik rumah.. Sebab ada seorg gadis bunian ni sukak kat sy.. Fuhh.. Nasib baikk sy tak ditarik ke alam tu.. Rupanya rumah yg sy pergi tu,rumah bekas bomoh.. And tempat tanah rumah tu dibina ialah perkampungan org bunian.. Tu je cerita saya.. Sekian..

    1. @ZAYN Kalau hati dh takut.. takde fikir lain dhh.. Fikir nk balik rumah secepat mungkin dh.. Sbb saya penakut org nye.. Ahahh

    2. @Black Soul .. ouh, takpe biase lha tu.. cuma lps nie nk pergi mne jgn pergi sorang kalau time malam malm

    3. Klu aku..aku masuk je dlm rumah tu. Rakam siap2 dgn camera. Aku bukan jenis takut hantu, tp aku jenis suka bikin hantu takut dgn aku. 😆😆😆

  12. Aku pun pernah alami pengalaman seram time kat plkn dulu .Satu hari tu pernah la kena kacau time tido. Masa tu penat gila satu hari sebab ada ltihan pebarisan utk hari pnutup, n malam tu siap siap gosok baju semua utk esok mcm biasa lah. Lepastu aku tk thu pasal apa aku rasa penat gila haritu . Aku tido lah macam biasa. Biasanya aku kalau tido mmng akan rpt bed dengan mmber sebelah aku. Mmber aku tu dia budak iban tk silap la. Tpi dia kristian. Dan aku pun tido lah macam biasa.. Pastu aku tersedar bila aku terdengar bunyi nafas smthing taw yang aku psti mmng bukan nafas orang, dia mcm nfs yg korang tngok dalam filem horror , yg aku pasti bunyi dia maca nafas berderau, kasar lah i mean. Aku bukak mata aku sikit. Kebetulan aku tngok la selimut aku yg aku tutup sampai leher. Korang tahu, aku terkejut selimut aku makin lama makin kebawah, macam kena tarik slow slow, mata aku ikut la pergerakan selimut tu yg semakin ke bawah. Tpi aku tk nampk siapa yg trik selimut aku tu . Time tu bdan aku mmng x boleh gerak, mulut aku pun terkatup. Time tu dalam hti je aku mmpu sebut “Allah, Allah.. Selamatkan aku Ya Allah” dan aku tahan airmata supaya tk nngis. Dan dengan segala kekuatan yg aku ada, aku cuba bukak mulut dan aku sebut “Allah!!” dan aku pnggil nama kawan aku yg aku rptkan bed tu lah kan. Lepastu kawan aku ni terkejut la dia trus peluk aku, lepastu dia letak rantai salib dia tu kat sebelah aku , so lepastu aku dah tk dengar bunyi nafas seram tu lagi. Kawan aku tu peluk je aku sampai aku tertido … Esok pgi tu lps PT pagi, dia cite dengan aku , dia ckp dia nampak benda semlam tu, benda tu jantan, kwn aku ni org sabah tpi dok jb dia mmng boleh nmpk jugk benda benda halus. And dia ckp, benda tu kacau aku sebab bgi benda halus tu, perempuan yg dlm keadaan penat sangat memang mereka tertarik dengan perempuan manusia tu lah.. Mcm tu lah… So dari situ aku pun cuba la utk tk rasa dan layan penat aku lepas dri kejadian tu .. Okayy.. Habis utk part 1..
    Part 2 pulak, masa baru baru masuk plkn kan , malam tu aku mmng x dpt lah lelapkan mata, sbb yelah korang thu la tmpt baru kan, tmpt yg kita x biasa. Jadi spanjg mlm tu, aku dengar lah anjing mcm menyalak “aummm…”” Bunyi mcm tu lah. Bunyi anjing tu bersambung sambung dengan anjing yg lain. Kalau imagine mcm byk lah anjing anjing nya tu .. Aku dah brpeluh peluh dah tk boleh lelpkan mata. Tpi aku paksa jugak. Lgi aku tkut seblah kanan bed aku ni kosong. Tk de orng , sebab belum smua budak masuk pada hari 1. Tpi esok hari 2 akan ada budak dri jb smua yg msuk daftar. Yaa memang meremang berpanjangan aku malam tu .. Aku bukak la mata aku kecik kecik , aku tngok smua mcm tido lena je .. Aku pun pksa mata ni utk tido dan tido lah jugk akhirnya ..so esok time srapan tu , aku borak la dengan dormmate aku pasal malam tdi , dieorang pun sebenarnya tk tido pun, dieorang dengar pasal anjing tu jugak. Tpi dieorang pksa je mata utk tido . Haha aku ingtkan aku sorang je rupanya dieorang pun dengar jugk .. Okayy hbis la prt 2
    Okay part 3 ni pulak, jadi kat aku jugak, aku pernah la kena demam yg btul btul skit, time tu baru hbis bertugas utk hari melawat . So ptg tu aku dah siap mndi, aku rasa bdn aku panas lagi lpstu sejuk . Kepala berat gjla smpai aku tk rasa nk gi makan ptg. So aku pun ambik keputusan utk tido kejap lah. Time aku tido tu, budak budak nampak aku nngis masa aku tido means airmata kluar. Ye waktu tu memang aku rasa sakit smua badan aku.. So mungkin aku tk sedar lah aku nngis kan. So budak iban tu gi kat aku, dia rasa bdan aku pnas gila mcm air panas boleh masak maggi. So pnggil lah JL . Time tu mmng x larat nk bgun lah smpai ktua dorm dengan sorang lagi budak papah aku turun sampai ke medic . So M.A tu pun check la suhu aku, smua terperanjat sbb suhu aku tu 36 weyh 36 . Tk boleh brain aku. Sebab bdan aku mmng pansa nak mmpus plus sejuk gila. Mata aku sampai dah kluar saraf merah tu . So aku pun setuju lah dengan M. A tu utk masuk air. So time tu mmng aku tido kejap lah sampai kol 9.30 .. Dan macam biasa lah setiap senja sampai 2 hari macam tu, bdn aku aku rasa tk sedap . Sampailah ada budak laki kompeni aku bgi aku air penawar, sebab dia mmng pandai but orang. So alhamdulillah lepastu , bdan aku okay mcm biasa… Hbis cite..
    Part last ni pun terjadi dekat aku masa dah nak hbis plkn dah. Masa tu aku dah hbis basuh baju, dalam kol 10 lebih mcm tu , dan aku pun gi lah jemur ada lah jugak ajak mmber aku utk teman, tpi dia sebok nak iron baju , so aku pun tk pelah , gi lah jemur sorang sorang. Lagipun baju yg aku basuh tu x byk ada lah dalam 4-5 helai macam tu . So time aku gi tmpt ampaian tu , ampai tu belakang dorm aku je . Memang sunyi lah sebab aku sorang je , masa aku jalan nk gi ampao yg kosong , aku tak rasa apa apa pun waktu tu. Lepastu aku ni jalan mmng tngok bawah lah sbb tkut terlanggar batu ke apa ke,kan, so time aku naik kan kepala tu dan menghadap ke ampaian ksong yg aku nak jemur tu , sebelah kiri aku kira jauh sikit dari aku, ada budak dorm aku lah jemur baju, aku macam lega sikit sbb ada kawan kan dan aku ni plik la asal dia tk tgur aku, aku ni pulak jnis pendiam dan aku tk suk tgur org dulu dan waktu tu mungkin Allah nk lindungi aku, aku tk toleh pun budak tu .So aku pun diam je lah sambil jemur baju , dah hbis tu , aku tngok dia pakai ekor mata aku , aku pelik lah sebab dia asyik jemur baju yg samaaaaa je . Korang boleh imagine tak? Time tu aku dah rasa lain macam aku trus bla. Dah sampai dorm aku, aku masuk lah . Dan yg aku lagi terkejut bila dalam dorm tu semua orang ada , semua bed penuh . Cuma bed aku je kosong. So dari situ aku mula tertanya lah siapa yg kt sebelah aku tdi time jemur baju tu . Esok nya tu baru aku tanya budak dorm aku, ada ke dieorang jemur baju malam tadi dengan aku, dieoang ckp mlm tdi aku je yg gi sidai baju sorang. Yg lain semu ada kat dalam dorm . So aku pun cite lah apa yg jadi kat aku malam tdi . Dan dieorang pun mintak maaf kat aku sbb tk teman aku.dan dari kejadian tu , dieorang smua akan jemur baju waktu malam ajak kawan teman.. So itu sahaja cerita seram sepanjang saya di plkn .. Actually tmpt plkn tu yg saya join tu mmng seram dan keras. Byk kmpung bunian, ada nenek kebayan, ular hitam besar, cik ponti .. Srs tk tipu.. Itu lah pengalaman phit dan menyeramkan bgi saya .. Jadi, walau dimana kita berada , jangan lupa pada yang Esa, dalam keadaan kita happy, sedih mahupun ketakutan.. Semoga Allah sentiasa melindungi kita semua dari gangguan jin, iblis dan syaitan.. Terima kasih bgi yg membaca …😇

    Sentiasalah kuatkan semangat kita semua ketika berhadapan dengan situasi begini. Semoga kita sentiasa mendapat perlindungan dari Allah.. Amiin..
    Selamat berpuasa semua..

  13. 5 TEMPAT PALING SERAM DI MALAYSIA
    5 SEKOLOH BERHANTU DI MALAYSIA
    5 TAMAN TEMA TERBIA YANG MENYERAMKAN
    SAYA HARAP ADMIN DAPAT MENERIMA CADANGAN SAYA😊
    DAN SAYA HARAP ADMIN DALAM KEADAAN SIHAT SELALU.
    SEMOGA PENYAKIT COVID-19 HILANG DARI MUKE BUMI KITA….
    AMIN

  14. Ini kisah saya. Saya grabfood rider mmg sbelum ini saya pernah dapat order sekitar jam 8.00pm dri kucai lame ke fraser tower blok B.saya memang tidak tahu yang kawasan ke fraser tower mengerikan so tanpa menbuang mase saya pick order dan terus hantar. Mmg kawasan sana seram gelap sunyi kereta ade tidak tanpa peduli saya memecut laju motorsikal Dan tiba saya di fraser Tower jam 8.20pm,selepas saya settle order saya terus menuju Keluar ke jalan yang saya lalui waktu dalam perjalanan Keluar itu seakan ade bayang hitam yg imbas dihadapan saya tapi tanpa sy peduli sy terus Keluar ke jalan utama hingga la ada lampu. Saya terus off grab dan balik ke cheras.. Sekian itu luahan seorang grabfood rider
    #teamgrabfoodcheras

  15. TENGOK KISAH2 NI TERINGAT MS AKK BERNIAGA ON9 DULU, DPT ORDER MALAM HARI, DR CUSTOMER BERNAMA BUNGA, SIAP BG ALAMAT, X SILAP AKAK, DIA MINTAK POS KE KL. DIA ORDER DR WECHAT, SIAP BG FULL ADDRESS. SBG SELLER ON9, AKK MMG X PIKIR APE, ESOK AKK POS MCM BIASA, 3 HR LPAS TU BRG RETURN BALIK KT AKK, POS LAJU CKP, XDE ORG DUDUK SITU, ALAMAT SALAH KOT, SITU TAPAK KEM ASKAR LAMA, DAN PERNAH TERBAKAR, AIKK… AKK PULAK JD BLUR, MLM TU AKK WECHAT CUSTOMER TERSEBUT, DIE REPLY DLM JAM 11.45 MLM, AKK TNYE ALAMAT DIA ARAH MANA, MNTAK BG ALAMAT YG BETUL, DUIT DLM AKAUN YG DIA TRANSFER MSIH ADE, KALO NK CANCEL AKK NK REFUND BALIK, ANEHNYA, DIA CKAP POS SHJ. ESOK HARI AKK POS LAGI, ALAMAT YG SMA JUGA, 3 HR LPAS TU, BRG TERSEBUT RETURN BALIK, SMPAI ABG POSMEN TU NAIK NAK MARAH, JGN POS LAGI LA, POS LAJU KL CKP SITU XDE ORG TNGGAL, WEHH, BIAR BENARR…SELAMA AKK BERNIAGA ON9, INI KES PERTAMA KALI AKK LALUI, BG AKK, MMG ANEH, DAN SERAM, SMPAI AKK MNTAK TLG MEMBER KT KL, CEK BLIK ADDRESS TU, MMG SITU XDE ORG TINGGAL, HNYA SISA BNGUNAN LAMA DAN SEMAK SAMUN, BERMULA HR TU AKK TUKAR NO HP, AKK X POS LG, DAN BLOCK WECHAT SI BUNGA TERSEBUT, AKK X TAU SIAPA YG ORDER DAN SIAPA BUNGA TERSEBUT, HNYA REPLY WECHAT PD TGH MALAM, KISAH NI DH LAMA TAHUN 2015, TP AKK TAKKAN PERNAH LUPA…. KDG2, DLM KEHIDUPAN KITA, ADA KEHIDUPAN LAIN YG KITA X NMPK DGN MATA KASAR, DAN MEREKA JUGA MAKHLUK ALLAH SWT… W’ALAM BISSAWAB….. TERIMA KASIH ADMIN, TERIMA KASIH KPD SMUA YG SUDI BACA KISAH PELIK TP BENAR INI….MOGA TOP 5 TERUS MAJU KE DEPAN… AAMINN… 🤲👍🌹❤

    1. uish misteri sgt ni.. duit dlm acc akk tu mcm mana? akk refund x? hehee.. bab reply mlm je tu serammm 😂

  16. Pengalaman seram aku sendiri sbg grab driver Masa lalu highway baru senai johor..jalan baru bukak xsampai sebulan kot…tol pon ada yg belum beroperasi lagi kalau xsilap aku lalu satu tol je yg bukak..aku drive malam dari kul 8 sampai 3-4 pg ..lepas hantar satu cust ngam kul 2 pg..nak otw ke bandar lalu satu highway baru kt area senai gelang patah..sampai Kat tol brader tol dengan Muka pucat tegur aku abg bawak sape kt belakang tuu?? Ya Allah nak gugur jantung bai…aku lepas byr tol xpkir pnjg…berdoa sepanjang jalan Tak toleh belakang langsung..sampai bandar turun dari keta rehat kt luar keta sampai cerah baru balik…Alhamdulillah xde ape yg jadi..kalau lemah smgt xtaula ape jadi

  17. Kesian pemandu grab Dan pemghantar mknn foodpanda atau seangkatan dgn nya…nak cari rezeki halal mmng byk dugaan…Syabas ya bro!!! Pd customer yg guna khidmat mereka tolong lah bg tip…fikirkan nyawa mereka hanya utk bg keselesaan kite…

  18. Saya x cerita pasal rider grab tpi saya ada pengalaman waktu balik kerja…dari Bukit Jalil ke Meru di area klang…
    Hari tu saya stay back buat kerja sampai lewat dlm pukul 11mlm..habis kerja kuar opis bukan terus balik tpi sembang2 dgn kawan2 di pondok pengawal bersama2 abg2 pengawal yg bertugas malam itu sehingga hampir pukul 12 mlm..sebelum balik saya ke tandas dulu di lower ground bangunan opis..tpi saya rasa masa keluar tandas mcm ada org perhati saya..saya pun buat x kisah..dah terus ke parking..waktu tu jam pukul 12..
    Perjalanan ke rumah dari Bukit Jalil ke Meru lebih kurang 55km…
    Sampai di kawaaan Kelana Jaya tiba2 saya masuk jalan suaur ke glenmarie..pd hal saya kene masuk jalan satu lgi utk masuk tol subang menuju jalan ke Setia Alam..saya pun pelik kenapa saya boleh masuk susur ke Glenmarie pd hal saya dah berbelas tahun lalu jalan yg sama…x pernah tersalah jalan..saya pun buat U turn utk masuk ke jalan yg betul utk ke susur ke tol Setia Alam..
    Nak di jadikan cerita saya pun sampai ke tol Setia Alam..tpi saya hairan tol hanya satu lane je yang beroperasi…iaitu tol yg paling kiri..saya slowkan kereta sbb depan ada 4 5 buah kereta nak bayar tol juga…tpi saya hairan sbb saya lihat ada kerja2 pembaikan di tol tersebut..tpi pekerjanya memang la x ada sbb dah tgh malam dan sambil saya menunggu kereta depan.. saya perhati dekat tempat bayar tol tu telah di tembok dengan papan2 playwood hingga sampai ke paras bumbung bangunan tol..dan betul2 depan kaunter di buat mcm ruang keluar mcm bentuk pintu ngam2 utk kereta bergerak lepas bayar tol..saya cuma heran bila masa tol di Setia Alam ni buat kerja2 pembaikan..pada hal pagi tadi ok je…tak de nampak pun kerja2 pembaikan atau pembinaan…saya pun x layan sangat..dan saya main phone sementara tunggu giliran nak bayar..habis bayar saya pn terus jalan..sampai lah saya nak masuk ke jalan nak ke susur Pekan Meru tpi kali ni saya termasuk salah jalan lgi..saya masuk susur kejalan yg mana jalan tu akan sampai ke tol Setia Alam semula..saya pn hairan kenapa saya masuk jalan tu..saya x de cara lain..melainkan terus menuju ke tol Setia Alam tadi..nasib baik la di depan tol tu di letak kun yg memboleh kan kita boleh buat U turn utk balik semula ke jalan menuju Pekan Meru..sambil jalan saya berfikir panjang kenapa saya salah jalan sampai 2 kali..dan bila saya buat U turn di depan tol tadi..saya x nampak pun sebarang kerja2 pembaikan di tol Setia Alam seperti yg saya lihat tadi….dan saya tgk semua lane beroperasi..jadi persoalan nya apa yg saya nampak tadi…??? kenapa saya nampak ada kerja pembaikan sedang di jalankan di kawasan tol tadi…??? Dan kenapa mlm tu saya sesat sampai 2 kali..lepas tu x terjadi apa2 lgi dan..
    Akhirnya saya pun sampai rumah hampir kul 1.15 pgi camtu…
    Esok nya bila saya citer pd kwn2 opis..ada yg kata tak elok kalau kita nak ke mana2 tepat jam 12mlm..kalau boleh lewatkan 12.10 ke..12.15 ke…baru boleh jalan…atau sebelum pukul 12…
    Dan ada yg cakap ada benda ikut saya dari toilet masa nak balik tadi…
    Tpi sya fikirkan yg positif je…mungkin saya penat sgt dan mengantuk…waalahuaklam
    Ini bukan cerita seram tapi lebih kepada cerita misteri yg saya alami selama lebih 19 tahun berulang alik dari Meru ke Bukit Jalil dan sebaliknya…ada sapa2 nak komen x….
    Terima kasih kpd yg sudi membca kisah msteri yg saya alami ini…

    1. cnfrm mkhluk yg kt tnds tu yg buat. sy prnh kena jugk. org kelntn ckp sesat barat. keluar rumh sblm azan subuh. mmng mndpt lh

    2. Aku pun pernah kena mcm ko kena bro..tapi kat melaka..area masjid kg hulu..kat kg jawa tu..dalam pukul 2-3 pagi mcmtu..xjumpa jalan kuar..dari kecik sampai ke besar main area town aku boleh sesat masuk situ..kereta pusing kat tmpt yg sama je..tetiba rasa lain macam..naik bulu roma..lps baca ayat kursi apa bagai tetiba lak jumpa jalan kuar..alhamdulilah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *