40 thoughts on “5 Artis Berjaya Memiliki Rumah Pada Usia Yg Muda [Umur 19 Dah beli!]

  1. Saya tak teringin pun nak jadi artis tp saya teringin nak beli rumah sendiri. Lepas tgk vid ni terus ada azam dan inspirasi utk beli rumah sendiri. Semuanya memerlukan usaha gigih sendiri. Nah saya payung pantun

    Ketua kampung namanya Yahya,
    Orangnya pula suka berdiri,
    Bukan senang utk berjaya,
    Semuanya perlu usaha sendiri. ๐Ÿ˜˜

  2. Top 5 Artis-artis Malaysia Yang bijak Dalam pendidikan. Saya nak jadikan Artis itu idola ๐Ÿ˜„.

    Like ye.

  3. Assalamualaikum Top 5 Malaysia,disini saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada Top 5 Malaysia kerana telah memuat naik pelbagai video yang bermanfaat kepada kami…..Saya amat berbangga kepada Top 5 Malaysia kerana telah memuat naik video ini yang dapat menyuntik semangat diri saya dan orang lain untuk mencapai sesuatu kejayaan ….Saya tahu pelbagai cara yang telah mereka lakukan untuk memiliki sebuah rumah yang mereka idamkan pada usia yang muda walaupun pelbagai cabaran yang mereka perlu hadapi….

    Allah S.W.T juga telah menyebut dalam surah al-Ankabut ,ayat 69 :-

    “`”Dan orang-orang yang berusaha dengan bersunggguh kerana memenuhi kehendak agama Kami,sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke jalan-jalan Kami (yang menjadi mereka bergembira serta beroleh keredhaan);dan sesungguhnya (pertolongan dan bantuan) Allah adalah berserta orang-orang yang berusaha membaiki amalannya.“`

    Sebenarnya ayat diatas menjelaskan kita tentang konsep *berusaha*.Contohnya,Allah akan memberikan kita rezeki jika hanya kita berusaha ke arah impian yang kita ingin kecapi..Tidak mungkin kejayaan itu datang bergolek-golek tanpa sebarang usaha untuk mendapatkanya…..Oleh itu, saya mengharap Top 5 Malaysia dapat membahaskan pelbagai topik yang menarik yang dapat memberi manfaat kepada kami semua…Selain itu,saya juga berharap segala perbuatan yang dilakukan oleh Top 5 Malaysia diberkati oleh Allah…Aamiin

    DONE LIKE โค
    DONE SUBSCRIBE๐Ÿ‘๐Ÿป
    DONE COMMENTS AND BUTANG LOCENG๐Ÿ”ฅ

  4. Terbaik content video yg ni dan sebelum ni๐Ÿ‘๐Ÿป hrp admin teruskan content mcm ni..dan jgn lupakan content kejayaan anak muda mcm ni..sebab kejayaan artis muda mcm ni lh dpt menginspirasikan kitorang anak muda dan studen ๐Ÿ’ช semoga kita nanti dpt memiliki sesuatu yg kita inginkan hasil titik peluh sendiri Aamiin ๐Ÿคฒ๐Ÿป

  5. Alhamdulillah dgn video admin TOP 5 MALAYSIA dpat membuka minda dan fikiran rkyat Malaysia bahawa di luar sana sdh ramai yg berjaya. Dan nk berjaya itu bukan lah satu hal yg mudah. Oleh itu, kita haruslah berusaha keras untuk mencapai kejayaan tersebut. Saya harap dengan video dari admin TOP 5 MALAYSIA dapat memberi semangat kepada anak ii muda di luar sana untuk berjaya walaupun dengan cara sendiri. Yang penting Doa.Usaha.Ikhtiar.Tawakal ( D.U.I.T ). Selamat maju jaya kpda anak ii muda di luar sana. Yang baik di jadikan pelajaran. Yang buruk dijadikan pengajaran.
    Done subscribe
    Done like
    Done tekan loceng

  6. Wah, bestnye hdup diorg nih. Hope one day aku pun dpt jugak๐Ÿ˜…. Apa2 pun kena usaha…

  7. Rasa sangat bangga ๐Ÿ˜sebab if admin uploads bnyak video mcm ni.. Akan Ada ramai orang jadikan inspirasi “terutama bukan artis”. Anak anak melayu Akan terus maju untuk tingkatkan kejayaan๐ŸŒธ amazing โฃ๏ธโฃ๏ธโฃ๏ธโฃ๏ธโฃ๏ธ

  8. terbaik top 5 malaysia…buat lebih banyak lagi cerita top 5๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  9. “BE YOURSELF AND NEVER SURENDER”
    “SUCCSESS FOR YOU AND YOU FAMILY”
    “TOP 5 IS THE BEST CHANNEL”

  10. Jika kau tak kenal apa itu erti gagal , maka kau akan gelisah jika engkau gagal .Gagal bukan berarti kalah untuk selamanya , tapi gagal mengajarkan kita erti ” usaha bangkit kembali ” .Berjaya dan gagal itu adat kehidupan . Jangan jadikannya sebuah beban. Macam tu laa yang terjadi pada artis di Malaysia,ade jatuh bangunnya,mereka tak pernah kenal erti mengalah sebabtu dia orang boleh berjaya sampai macam ni,video ni boleh dijadikan sebagai motivasi untuk kita berjaya seperti mereka ๐Ÿ™‚

  11. terbaik ada channel macam ni , lagi lagi buat top 5 yang memberi inspirasi kepada orang lain untuk lebih berusaha mencapai niat , walaupun tidak mudah tapi content macam ni memberi semangat untuk lebih berusaha , kalau boleh lepas ni buat top 5 remaja Malaysia dengan pendapatan bulanan tertinggi macam tuh , supaya remaja Malaysia lebih bersemangat untuk merealisasikan impian ๐Ÿ˜ .

  12. Alhamdulillah saya bangga dengan mereka yg dapat memiliki kejayaan dengan hasil usaha titik peluh sendiri, ๐Ÿ˜ mereka boleh dijadikan sebagai inspirasi kita untuk terus maju dan berjaya suatu hari nanti.. ape ape pun kite perlu tanamkan niat yang betul dan berusaha dengan lebih banyak lagi untuk terus berjaya.. insyaallah saya juga akan cuba yang terbaik untuk capai impian dari hasil titik peluh sendiri.. berdoa dan terus kan berusaha..jangan mudah untuk putus asa… saya juga turut gembira dengan kejayaan meraka di usia muda sebegini.. tahniah artis malaysia ๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘๐Ÿ˜

  13. Wahh. MasyaAllah bestnya muda2 dah ada rumah ๐Ÿ˜
    Ini baru namanya ikon belia ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

  14. Alhamdulillah, orang melayu dah ramai berjaya membanggakan Malaysia… Syukur ya Allah

Comments are closed.